Fostul presedinte al CJ Cluj Alin Tise spune ca va depune plangere penala pentru abuz in serviciu si constituire de grup infractional organizat impotriva lui Victor Ponta si a Corpului de Control al premierului, dupa actiunea de la Cluj Arena, acuzand ca este vorba despre un "control politic".

Alin Tise a declarat, sambata, intr-o conferinta de presa, ca premierul Victor Ponta uzeaza de "practici securistice", iar controlul la Cluj Arena arata "o escrocherie si o mizerie fara margini'.

"La stadionul Cluj Arena a fost declansat un control politic din partea Corpului de Control al premierului, care nu avea competente de control la Consiliul Judetean Cluj. Este vorba despre politie politica exercitata de dictatorul Ponta, un premier care are practici securistice, ceea ce ne arata o escrocherie si o mizerie fara margini. Luni depun plangere penala la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Cluj pentru abuz in serviciu si constituire de grup infractional organizat impotriva lui Victor Ponta si a Corpului de Control al premierului. Sunt vizati, pe langa premier, seful Corpului de Control, directorii institutiei si echipa de control care a fost la CJ Cluj", a spus Tise.

Potrivit acestuia, premierul Victor Ponta incearca, prin astfel de controale "ilegale", sa elimine si sa discrediteze adversarii politici, in conditiille in care acesta a obtinut in Cluj-Napoca, in primul tur al alegerilor prezidentiale, doar 18 la suta din cauza unei "organizatii PSD impotente", potrivit Mediafax.

"La Cluj Arena a fost respectata legalitatea, stadionul este cel mai ieftin din lume la pretul pe scaun, cu 1.100 de euro costuri pe un loc, fata de National Arena unde costul unui loc se ridica la 5.000 de euro. De ce la National Arena nu s-a trimis Corpul de Control, pentru ca in aceeasi sedinta de Guvern in care s-au alocat circa 14 milioane de euro (60 milioane de lei - n.r.) pentru Cluj Arena, s-au alocat 35 de milioane de euro pentru National Arena, exact pe aceleasi proceduri? Pentru ca Oprescu este partenerul politic al lui Ponta?", a mai spus Alin Tise.

El a subliniat ca raportul Corpului de Control al premierului este plin de "minciuni", iar echipa de control "a sustras mii de pagini din arhiva CJ Cluj".

"Se spune in raport ca in nota de fundamentare inaintata de CJ Cluj nu se indica suma, ceea ce o minciuna, in conditiile in care noi am precizat exact suma pentru finalizarea obiectivului. Alta minciuna, ca nu s-au cerut banii pentru lucrari aditionale. O alta minciuna este legata de data la care CJ Cluj a cerut banii de la Guvern, cum ca s-ar fi cerut ulterior adoptarii HG, dar noi am cerut de mai multe ori bani, cu mult inainte. Corpul de Control a dat dovada de rea-vointa, aceasta tara nu poate continua cu astfel de nemernici", a mentionat fostul presedinte al CJ Cluj.

Alin Tise a afirmat ca in raportul Corpului de Control al premierului se face voit o confuzie privind sumele alocate, inducandu-se opinia ca nu era vorba de nicio urgenta legata de finantarea stadionului Cluj Arena.

"Banii s-au alocat din fondul de rezerva al Guvernului, de unde Guvernul aloca ce bani doreste, unde doreste, care nu este un fond de urgenta. Este o mare diferenta intre urgenta si rezerva. Se doreste compromiterea clujenilor, a unei investitii importante", a precizat Tise.

Guvernul va sesiza Parchetul pentru nereguli constatate de Corpul de Control al premierului in alocarea de catre Guvernul Boc, in 2010, din Fondul de rezerva, a 60 de milioane de lei pentru amenajarea unui stadion modern (Cluj Arena) pe amplasamentul stadionului Ion Moina din Cluj-Napoca, la propunerea fostilor ministri Traian Igas si Gheorghe Ialomitianu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri