Premierul Victor Ponta a anuntat, luni, dupa demisia lui Titus Corlatean de la Ministerul Afacerilor Externe, ca i-a transmis presedintelui Traian Basescu nominalizarea lui Teodor Melescanu pentru postul de ministru al MAE.

Intr-o declaratie sustinuta la Palatul Victoria, seful Guvernului a aratat ca primul tur al alegerilor prezidentiale a fost organizat ireprosabil pe teritoriul Romaniei, iar problemele sesizate in sectiile de vot din strainatate, unde unii cetateni romani nu au putut vota, au fost generate din cauza "programului si a procedurilor care dureaza extrem de mult", dar a asigurat ca masurile dispuse de Biroul Electoral Central si de Ministerul Afacerilor Externe de reducere a timpului aferent procedurilor administrative si crestere a capacitatii logistice din sectiile de vot din strainatate vor fi sprijinite financiar de catre Guvern, in baza unei hotarari care urmeaza sa fie aprobata marti, pentru ca aceste probleme sa fie evitate in turul II, conform Mediafax.

Ponta si-a continuat declaratia afirmand insa ca exista si o latura politica, care deturneaza sensul campaniei electorale si al alegerilor, si a facut referire la "presiuni inadmisibile si inacceptabile facute de catre presedintele Traian Basescu si candidatul Klaus Iohannis care solicita institutiilor statului sa incalce legea in scopul evident ca, duminica, sa poata fi contestat rezultatul votului".

De la SIE la MAE

Daca propunerea de numire la conducerea MAE va fi acceptata de presedinte, Melescanu va organiza "conform dispozitiilor legale si ale BEC" al doilea tur al alegerilor in strainatate, a aratat premierul. "In acest fel, dreptul fundamental la vot al fiecarui cetatean roman va fi respectat, dar cu respectarea legii si a institutiilor publice care vor rezista, pana in 16 si dupa aceea, presiunilor ilegale si ilegitime facute de cel care, pe 16 seara, va fi fostul presedinte al Romaniei, Traian Basescu", a conchis Ponta.

Melescanu a demisionat, in septembrie, de la conducerea Serviciului de Informatii Externe pentru a participa la primul tur al alegerilor prezidentiale, unde a obtinut 1.374 voturi (0,85%). Ulterior, Melescanu si-a anuntat sustinerea pentru Ponta in turul al doilea al prezidentialelor, iar Ponta a declarat ca, daca va castiga alegerile, va fi in echipa sa de la Cotroceni, ca si consilier prezidential pe probleme de securitate nationala.

Titus Corlatean a anuntat, luni, ca l-a informat pe premierul Victor Ponta ca a decis sa-si depuna mandatul de ministru al Afacerilor Externe, mentionand ca ministerul isi mentine pozitia ca nu exista baze legale pentru infiintarea de noi sectii de votare in strainatate la turul al doilea al alegerilor prezidentiale din acest an.

Surse oficiale au declarat anterior, ca ministrul de Externe, Titus Corlatean, isi va anunta, luni, demisia din functie si ca premierul Victor Ponta a fost informat despre intentia acestuia de a demisiona.

Saptamana trecuta, in Bucuresti si in mai multe orase ale tarii au avut manifestatii de protest fata de modul in care a fost organizat votul in diaspora la primul tur al prezidentialelor, manifestatiile avand si un caracter antiguvernamental. De asemenea, presedintele Traian Basescu a cerut, de doua ori, demiterea lui Corlatean.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri