UDMR depune o sesizare la Biroul Electoral Central (BEC) dupa aparitia, in cutiile postale ale unor persoane din Harghita, Covasna si Mures, a unor pliante in limba maghiara in care se arata ca liderul Uniunii Kelemen Hunor, si fostul presedinte Marko Bela, sunt impotriva lui Klaus Iohannis.

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, miercuri, ca Uniunea nu are nicio legatura cu aceste pliante si se delimiteaza ferm de astfel de "dezinformari si manipulari".

"Miercuri., am fost avertizati de la Posta din Mures, Covasna si Harghita ca au aparut pliante in numar foarte mare in care apar poza mea si a lui Marko Bela si mesajul in limba maghiara potrivit caruia noi nu il sprijinim pe Klaus Iohannis. Nu avem nicio legatura cu acest pliant, depunem sesizare la BEC, la Politie si la birourile electorale judetene din cele trei judete. Nu se scrie cine a comandat si cine a tiparit aceste pliante, asa cum spune legea, si nici nu ne-am dat acordul ca imaginea noastra sa fie folosita in aceasta campanie. Ne delimitam ferm de astfel de dezinformari si manipulari. Cei care au facut acest lucru au facut o greseala capitala, uriasa”, a spus Kelemen, conform Mediafax.

Posta a primit de la cineva pliantele.

Potrivit acestuia, din informatiile sale, pliantele respective au fost livrate de Posta Romana, astfel incat "Posta a primit de la cineva pliantele, cineva a facut aceasta comanda, cineva plateste aceste pliante duse de postasi in cutii postale".

Citeste si:
Iohannis | Când se termină criza sanitară, trebuie să repornim...
Iohannis | Când se termină...

"Noi incercam sa oprim acest lucru si prin Posta Romana. Ne delimitam de acest mesaj, de acest mijloc de campanie si de aceasta manipulare ordinara”, a afirmat presedintele UDMR. UDMR a anuntat, saptamana trecuta, ca lasa la latitudinea membrilor comunitatii maghiare sa voteze conform convingerilor lor in cel de-al doilea tur al alegerilor prezidentiale.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Citește și
Cererea lui Dragnea de sesizare a Curtii de Justitie UE, respinsa
Setari Cookie-uri