Klaus Iohannis, candidatul ACL la prezidentiale, a spus ca are "un sprijin foarte larg" din partea cancelarului Germaniei, Angela Merkel, precizand totodata ca a primit si o scrisoare de sustinere din partea acesteia, in 28 octombrie, dar nu a vrut sa o faca publica pana acum.

Iohannis a declarat, la Adevarul Live, ca nu a existat un plan ca Angela Merkel sa vina in Romania si a respins ideea ca aceasta si-ar fi anulat vizita. „Probabil a fost dorinta unui jurnalist de a veni cu o chestiune senzationala. Nu am considerat ca este cazul sa epatam in aceasta zona”, a adaugat el, conform de Mediafax.

Intrebat daca este sustinut, totusi, de cancelarul german, Iohannis a declarat: „Categoric ca ma sustine, mi-a si scris aceasta chestiune, ca ma sustine”. Klaus Iohannis a prezentat o scrisoare din partea cancelarului Germaniei, datata 28 octombrie, si a precizat ca nu a vrut „sa epateze cu scrisori de sprijin si cu sprijinul unor politicieni remarcabili”.

„Pentru mine a fost o bucurie ca am primit scrisoarea, ma sustine, ma sprijina. Am sprijin foarte larg din partea doamnei Merkel” a mai spus Iohannis. Intrebat cum comenteaza faptul ca s-a vehiculat ideea ca beneficiaza de acelasi sprijin ca si Victor Ponta, din partea cancelarului Germaniei, Klaus Iohannis a spus: „Ar fi chiar curios. Sa fim seriosi, si doamna Merkel si eu suntem sefi de partide in cadrul PPE si in PPE ne sprijinim reciproc atunci cand sunt alegeri. Iar, in aceasta relatie, pot sa spun ca exista o nota speciala, pentru ca ne cunoastem personal si nu de acum, ca este campanie electorala, ci de multi ani”.

Klaus Iohannis a declarat ca stie cine a intermediat primirea lui Victor Ponta de catre cancelarul Germaniei, Anglea Merkel. „Stiu si cine a intermediat vizita, nu e cazul sa se laude, ca nu are nicio contributie acolo. Bine ca a fost, bine ca au vorbit. Stiu si ce au vorbit”, a declarat Iohannis.

Intrebat de unde stie ce au discutat Victor Ponta si Angela Merkel, Iohannis a spus: ”Foarte simplu, pentru ca un politician foarte apropiat de mine a fost acolo”. Intrebat daca este vorba despre un politician german, Klaus Iohannis, a raspuns: ”Nu conteaza”.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri