Petro Porosenko, presedintele Ucrainei, l-a felicitat pe Klaus Iohannis pentru victoria la alegerile prezidentiale din Romania. Totodata, Porosenko l-a invitat pe Iohannis sa viziteze Ucraina, multumindu-i pentru sprijinul acordat tarii sale, conform agentiei Interfax Ucraina.

In cadrul unei conversatii telefonice cu presedintele ales al Romaniei, "Petro Porosenko l-a felicitat pe Klaus Iohannis pentru victoria la alegerile prezidentiale si i-a multumit pentru un sprijin ferm fata de suveranitatea si integritatea teritoriala a Ucrainei", a anuntat luni seara serviciul de presa al presedintiei de la Kiev. De asemenea, Porosenko si-a exprimat speranta ca relatiile de buna vecinatate cu Romania vor fi dezvoltate si ca Bucurestiul va sustine in continuare Ucraina. "Romania a fost prima tara care a ratificat Acordul de Asociere intre Ucraina si UE, iar sprijinul sau pentru aspiratiile noastre de integrare europeana este foarte important", a adaugat Petro Porosenko, invitandu-l pe noul presedinte al Romaniei sa viziteze Ucraina, anunta Mediafax.

La randul sau, Iohannis i-a multumit sefului statului ucrainean pentru felicitari si l-a asigurat ca va sustine Ucraina in demersul sau european.

Si presedintele Frantei, Francois Hollande (foto), i-a transmis recent felicitari lui Klaus Iohannis pentru castigarea alegerilor prezidentiale, intr-o scrisoare transmisa prin ambasadorul Frantei la Bucuresti, Francois Saint-Paul. Iohannis a avut in cursul diminetii de miercuri o intrevedere cu ambasadorul Fratei la Bucuresti, care i-a inmanat mesajul de felicitare al presedintelui Frantei.

”Cu ocazia alegerii dumneavoastra in functia de Presedinte al Romaniei, sunt bucuros sa va adresez sincerele mele felicitari si urarile mele de succes in indeplinirea inaltei dumneavoastra misiuni. Romania si Franta sunt legate de o prietenie veche si puternica, pe care doresc sa o dezvolt si mai mult. Prin apartenenta sa la francofonie, Romania impartaseste cu Franta atasamentul pentru o lume care respecta diversitatea, in special cea culturala si lingvistica, al carei simbol este si victoria dumneavoastra, pe care o salut”, se arata in scrisoarea semnata de Francois Hollande.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri