Secretarul de Stat al SUA felicita romanii cu ocazia Zilei Nationale la 1 decembrie

Secretarul de Stat american, John Kerry, a transmis romanilor un mesaj de felicitare cu ocazia Zilei Nationale, in numele presedintelui Barack Obama si al poporului american, se arata intr-un comunicat publicat pe site-ul Departamentului de Stat.

"In numele presedintelui Barack Obama si al poporului american, ii felicit pe toti romanii cu ocazia sarbatoririi Zilei Nationale la 1 decembrie", afirma Kerry in comunicat, potrivit Mediafax.

"In urma cu 96 de ani, poporul roman a creat o democratie care a garantat egalitate pentru toate nationalitatile si religiile si a protejat libertatea presei, (libertatea) de asociere si de exprimare. Aducem omagiu acelor lideri vizionari si ii aplaudam pe toti cei care continua sa apere aceste drepturi fundamentale si sa consolideze democratia, statul de drept si diversitatea nationala", continua seful diplomatiei americane.

"Statele Unite sunt recunoscatoare Romaniei pentru parteneriatul puternic privind provocarile regionale si globale de securitate. In calitate de aliati NATO, soldatii nostri servesc impreuna in Afganistan. Ei efectueaza exercitii militare comune de antrenament. Si colaboreaza la baze militare din tara dumneavoastra ca Deveselu si Mihail Kogalniceanu", adauga secretarul de Stat american, precizand ca doreste "consolidarea parteneriatului strategic pentru multi ani".

Photoreporter / Shutterstock.com

Citeste si:
NEWS ALERT | Ziua Națională, sărbătorită cu violențe la Paris
NEWS ALERT | Ziua Națională,...
Citeste si:
Primele semne de sarcina
Primele semne de sarcina


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri