Presedintele Federatiei Ruse, Vladimir Putin, i-a adresat felicitari lui Klaus Iohannis cu prilejul alegerii in functia de presedinte al Romaniei, mentionand in mesaj dorinta de a confirma "interesul in dezvoltarea relatiilor ruso-romane constructive".

Textul felicitarii lui Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, catre Klaus Iohannis, presedintele ales al Romaniei, a fost postat in aceste zile pe contul de Facebook al Ambasadei Rusiei la Bucuresti, noteaza Mediafax. "Primiti, va rog, felicitarile mele cu prilejul alegerii dumneavoastra in functia de presedinte al Romaniei. As vrea sa confirm interesul in dezvoltarea relatiilor ruso-romane constructive, a cooperarii bilaterale reciproc avantajoase in domenii diferite. Va doresc sanatate, bunastare si succese in activitatea de stat", se arata in mesaj.

Dupa alegerea lui Klaus Iohannis in functia de presedinte al Romaniei, o declaratie a fost facuta, in 20 noiembrie, de purtatorul de cuvant al Ministerului rus de Externe, Aleksandr Lukasevici. Rusia spera ca odata cu venirea noului presedinte al Romaniei, Klaus Iohannis, relatiile bilaterale se vor "dezvolta, intrerupand pauza provocata de criticile la adresa Moscovei", a declarat la acel moment Aleksandr Lukasevici, citat de RIA Novosti.

Aleksandr Lukasevici a calificat victoria lui Iohannis la alegeri drept "dovada a unei sustineri considerabile din partea electoratului roman". Diplomatul a subliniat ca Rusia "isi exprima respectul fata de alegerea facuta de cetatenii romani".

''Speram foarte mult ca noul presedinte va contribui la dezvoltarea cooperarii bilaterale in mai multe domenii. Speram sa fie depasita pauza provocata de atitudinea autoritatilor romane, care au criticat politica Rusiei nu doar in contextul crizei din Ucraina, dar si in cazul altor probleme internationale", a declarat Aleksandr Lukasevici.

El si-a exprimat speranta ca Rusia si Romania au "capacitati suficiente pentru a imbunatati aceasta cooperare". "Haideti sa vedem cum va actiona noua conducere si apoi sa tragem concluzii. Suntem intotdeauna deschisi unui dialog sincer si onest, in special cu tarile care sunt apropiate, daca aceasta cooperare raspunde intereselor ambelor parti, se bazeaza pe principiul respectului reciproc si neamestecul in afacerile interne", a subliniat el.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri