ALEGERI REPUBLICA MOLDOVA: cetatenii moldoveni din Romania au votat intr-o proportie covarsitoare cu partidele proeuropene

Partidele proeuropene din Republica Moldova au inregistrat o victorie covarsitoare la sectiile de votare de pe teritoriul Romaniei, relateaza Ziarul de Garda, in editia electronica.

In sectiile de votare din Romania, PSRM (Partidul Socialistilor din Republica Moldova), aflat pe primul loc in alegerile din Republica Moldova, nu a primit niciun vot, in schimb PLDM si PL au obtinut impreuna peste 70% din voturi.

Cetatenii moldoveni care au votat in Romania au optat in principal pentru PLDM, care a obtinut 40% si Partidul Liberal - 33 la suta. Partidul Democrat din Republica Moldova a obtinut 5% (sub pragul de 6% necesar intrarii in Parlament), PCRM 1 la suta, iar candidatul independent Oleg Brega, 2%

Rezultatele finale ale alegerilor parlamentare din Republica Moldova urmeaza sa fie anuntate la ora 11.00 de Comisia Electorala Centrala, scrie Mediafax.

Dupa numararea a 88,37% din voturi, partidele proeuropene aveau un usor avans, in pofida faptului ca PSRM (prorus) se mentinea pe primul loc cu 21,43% din voturi. Socialistii sunt urmati de PLDM cu 19,47%, PCRM cu 17,85%, PDM cu 15,75% si PL cu 9,39%.

Citeste si:
S-a decis: Data alegerilor parlamentare se stabileşte prin lege...
S-a decis: Data alegerilor...
Citeste si:
Te inteapa inima? Afla care ar putea fi cauza
Te inteapa inima? Afla care...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri