Victor Ponta saluta rezultatelor alegerilor din Moldova

Presedintele PSD, Victor Ponta, i-a transmis lui Marian Lupu, presedintele Partidului Democrat din Moldova, felicitari pentru rezultatul obținut la alegerile din Republica Moldova, salutand votul pentru direcția pro-europeana, demonstrat de rezultatele preliminare, potrivit unui comunicat al PSD citat de Mediafax.

”Felicit Partidul Democrat din Moldova și președintele sau, Marian Lupu, pentru rezultatul foarte bun obținut la alegerile de duminica, așa cum este aratat el acum, de catre numaratorile preliminare. Votul primit de PDM confirma consolidarea forțelor social-democrate, pe scena politica din Republica Moldova, cu o creștere a numarului de mandate pentru acest partid", a transmis Ponta, citat in comunicat.

Liderul PSD saluta, de asemenea, rezultatele per ansamblu ale alegerilor din Republica Moldova, "care confirma continuarea direcției pro-europene impusa in ultimii ani". "Atat ca președinte al PSD, cat și ca prim-ministru al Guvernului Romaniei, asigur toate forțele politice democratice din Republica Moldova de intregul sprijin pentru realizarea proiectului de integrare europeana”, a mai afirmat Victor Ponta.

Dupa numararea a 87,7 la suta din voturile exprimate la alegerile parlamentare de duminica din R.Moldova, PSRM se situa pe primul loc, cu 21,16 la suta din voturi, fiind urmat de PLDM, cu 19,23 la suta. PCRM se afla pe locul al treilea, cu 17,87 la suta, urmat de PDM cu 15,76 la suta si Partidul Liberal cu 9,3 la suta. Conform acestor procente, PSRM ar obtine 26 de mandate, PLDM - 23, PCRM - 21 de mandat, PDM - 19 si PL - 12 mandate.

Citeste si:
Ponta: Pro România va avea un candidat care va oferi o alternativă...
Ponta: Pro România va avea un...
Citeste si:
Care sunt primele simptome care apar in caz de coronavirus?
Care sunt primele simptome...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri