Presedintele ales, Klaus Iohannis, isi va depune, marti, demisia din functia de primar al minicipiului Sibiu, urmand sa faca anuntul la ora 13.00, in cadrul ultimei intalniri cu presa locala in calitatea sa de primar, conform unor surse oficiale din Primaria Sibiu.

Surse oficiale din Primaria Sibiu au declarat ca primarul Klaus Iohannis va demisiona din aceasta fuctie in cursul zilei de marti. Jurnalistii au fost invitati la ora 13.00 la o conferinta de presa sustinuta de Iohannis - "o ultima intalnire cu reprezentantii mass-media locala in calitatea sa de primar”, conform Serviciului de presa al Primariei Sibiu.

Potrivit legii, prefectul judetului ia act de demisia primarului, iar ordinul prefectului, impreuna cu un extras din procesul-verbal al sedintei, se inainteaza Ministerului Afacerilor Interne, care va propune Guvernului stabilirea datei desfasurarii alegerilor pentru un nou primar, conform Mediafax. Alegerile trebuie sa aiba loc in termen de maximum 90 de zile din momentul in care postul de primar este declarat oficial vacant.

Drumul de la primar la presedinte

Klaus Iohannis a devenit primar al municipiului Sibiu in urma cu 14 ani. La alegerile din 2000, a castigat al doilea tur de scrutin al alegerilor locale cu 69,18% din voturi. La urmatoarele alegeri, Iohannis a reusit sa castige al doilea mandat de primar cu 88,7% din voturi, unul dintre cele mai mari scoruri din tara. La alegerile locale din 2008, Iohannis a luat 83,2% din voturi, iar in iunie 2012 castiga cel de-al patrulea mandat de primar al Sibiului cu 77,9% din voturi.

La scrutinul prezidential din noiembrie, Klaus Iohannis a obtinut 6.288.769 de voturi valabil exprimate, iar Victor Ponta 5.264.383 de voturi. In 21 noiembrie, Curtea Constitutionala a adoptat hotararile de validare a rezultatului alegerilor prezidentiale si a alegerii lui Klaus Iohannis functia de presedinte al Romaniei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri