Victor Ponta: Taxele si impozitele nu vor creste in 2015

In 2015 nu se vor mari taxe si impozite, a declarat premierul Victor Ponta, dupa ce a fost intrebat daca sustine proiectul UNPR privind taxarea marilor averi.

”Sustin inca o data si de aceea vreau sa raspund de fiecare data foarte clar si foarte precis: sustin faptul ca azi, cand vorbim, putem sa nu marim nicio taxa si nicun impozit pentru 2015 si sa aplicam tot ceea ce e deja adoptat. Eu pot sa va spun ceea ce este azi si ceea ce se aplica in 2015: nu se cresc taxe si impozite si nu se renunta la niciuna a din masurile adoptate si aici ma refer reducerea CAS, indexarea pensiilor”, a spus Ponta, citat de Mediafax.

El a aratat ca alte masuri de politica fiscal-bugetara vor fi discutate in primul rand in coalitia de guvernare, dupa care vor fi discutate cu partenerii europeni. ”Eu sunt prim-ministru, eu nu pot sa-mi dau cu parerea sau sa fac analize”, a mai spus Ponta. Presedintele UNPR, Gabriel Oprea, a declarat, marti, ca formatiunea sa isi propune sa reintroduca in dezbaterea parlamentara proiectele legislative privind taxarea marilor averi si reducerea varstei de vot de la 18 ani la 16 ani.

„Vrem azi sa reintroducem in dezbaterea publica doua priecte importante pentru UNPR - taxarea marilor averi, si va aduceti aminte ca acum 3 ani doar doua voturi in Parlament au facut ca aceasta lege sa nu treaca, precum si reducerea varstei de vot de la 18 ani la 16 ani”, a spus Oprea. Proiectul de lege propus de UNPR prevede ca averile peste 450.000 de euro sa fie taxate cu 1%.

Citeste si:
Cine deschide lista candidaților desemnați de Pro România, la...
Cine deschide lista...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri