Mircea Geoana si Marian Vanghelie au format un grup mafiot, ei fiind singurii membri care au mai ramas in cadrul grupului, a spus presedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, adaugand ca stia de faptul ca acestia intentioneaza sa-si faca un partid inainte de excluderea lor din PSD.

”Asta ca vor sa faca partid se stia dinainte. Si asta a fost probabil una din cauzele care a generat acel vot aproape unanim, cu exceptia a doua voturi. Nu este nicio noutate pentru noi, le dorim succes”, a spus Dragnea despre Geoana si Vanghelie. El si-a manifestat speranta ca parlamentarii PSD nu li se vor alatura lui Geoana si Vanghelie. ”Or fi cateva cazuri, dar din cate stim noi, nu se vor alatura”, a spus Dragnea, citat de Mediafax.

Intrebat cum raspunde acuzatiilor facute de Marian Vanghelie referitoare la firma Teldrum, pe care ar controla-o, Dragnea a raspuns: ”Nu-i raspund domnului Vanghelie pentru ca nu poate sa acuze, nu e in situatia de a afec acuzatii. A facut parte dintr-un grup mafiot, au mai ramas doi insi in grupul asta mafiot, dumnealui si cu domnul Geoana”. Comitetul Executiv National al PSD a votat, saptamana trecuta, excluderea din partid a lui Mircea Geoana, Marian Vanghelie si Dan Sova.

Presedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, marti, ca Victor Ponta a pierdut alegerile prezidentiale ”si din cauza etichetei de comunism”, asociata PSD, el aratand, pe de alta parte, ca Ion Iliescu nu e de vina pentru esec si ca acesta are locul sau bine stabilit in istoria PSD.

Ion Iliescu nu este de vina ca am pierdut alegerile. Are locul lui bine stabilit in istoria partidului

Intrebat daca e de acord cu Ion Iliescu, potrivit caruia alegerile nu au fost pierdute din cauza etichetei de comunism, asociata PSD, Dragnea a raspuns: ”Nu, pentru ca alegerile au fost pierdute si din cauza acestei etichete”. ”Eu nu am spus ca e vina domnul presedinte Iliescu. Dar s-a strigat asta, s-a scris pe Facebook, s-a spus la mitinguri, au spus oamenii, a fost una din cauze. Dar nu e de vina Ion Iliescu. Asta ar fi chiar culmea, sa dam vina pe Ion Iliescu. Categoric nu”, a adaugat Dragnea.

Intrebat daca Iliescu ar trebuie sa faca un pas in spate sau in lateral si sa nu mai apara public langa liderii partidului, Dragnea a spus: ”Eu nu am folosit niciodata aceasta expresie, ca nu suntem la un ansamblu de dansuri intr-un partid, sincer”.

”Si domnul Iliescu are locul lui foarte bine stabilit atat in istoria partidului, cat si in istoria Romaniei. Nu este problema Ion Iliescu. Categoric nu. Ion Iliescu a facut pentru aceasta tara ceea ce nu au facut multi la vremea respectiva si pentru asta e respectat si recunoscut de foarte multi oameni. Nu din cauza lui Ion Iliescu am pierdut noi alegerile, categoric nu”, a subliniat Dragnea.

Intrebat cum isi propun social-democratii sa dea deoparte eticheta de „comunisti”, Dragnea a spus ca inca nu se stie. ”Inca nu stim. Daca cineva are acum raspunsul, il primim cu draga inima”, a afirmat Dragnea. Deputatul PSD Sebastian Ghita a afirmat, intr-o declaratie data publicitatii saptamana trecuta, dupa sedinta conducerii PSD, ca e momentul ca Ion Iliescu sa se retraga si ca ar trebui si ca toti cei cu probleme sa fie suspendati din partid, enumerandu-i pe Mazare, Constantinescu, Duicu, Pendiuc, Mocanu, Hrebenciuc.

"Intr-un fel, tinerii au dreptate: cat timp Ion Iliescu se aseaza la fiecare sedinta langa presedintele PSD avem o problema. Nu una personala, una de perceptie. Ca noi, cei tineri din PSD, suntem la fel ca Ion Iliescu si generatia sa. Ion Iliescu are venerabila varsta de 84 de ani. Victor Ponta are 42 de ani. Cred ca e momentul ca Ion Iliescu sa se retraga. Nu mai poate fi un simbol al PSD", afirma Ghita, apreciind ca e necesara reformarea PSD si ca toate partidele "trebuie sa arate ca au un raspuns la acuzatiile de comunism, coruptie si ineficienta".
In replica, presedintele PSD Sector 1, europarlamentarul Catalin Ivan, a cerut, vineri, conducerii PSD sa se delimiteze de afirmatiile facute de Sebastian Ghita despre presedintele de onoare, Ion Iliescu si sa-l sanctioneze pentru ”obraznicia fara margini” facuta la adresa fondatorului partidului.

”Ii cer public lui Sebastian Ghita sa revina asupra declaratiilor de ieri, facute poate intr-un moment de tensiune sau suparare, sa-si ceara scuze domnului Ion Iliescu si tuturor celor care au infiintat si construit acest partid. Sunt zeci de mii de membri de partid care au pus suflet, au facut sacrificii, au dus nenumarate batalii, in timpuri in care domnul Ghita era finantatorul altor partide politice”, a precizat Ivan.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri