UDMR ar putea vota Guvernul Ponta restructurat; formatiunea nu discuta despre motiune

UDMR ar putea vota in favoarea unui guvern restructurat, a declarat, joi, vicepresedintele Uniunii, Laszlo Borbely, precizand ca "in momentul de fata se pare ca nici Opozitia nu e foarte interesata de a guverna".

”(...)Nu cred ca va fi o problema, chiar daca suntem in Opozitie, sa votam pentru noul Guvern, pentru ca in momentul de fata se pare ca nici Opozitia nu e foarte interesata de a guverna (...) In cadrul grupului parlamentar am avut o prima discutie, dar eu nu vad un impediment in momentul de fata sa dam vot favorabil pentru acest Guvern, evident ca o decizie se va lua la nivelul UDMR”, a spus, la RFI, vicepresedintele UDMR, conform Mediafax.

In ceea ce priveste motiunea de cenzura, Borbely a spus ca, in acest moment, in Uniune nu se discuta despre subiect, dar in februarie 2015, probabil cei din opozitie vor ”cauta” UDMR pentru discutii si se va lua o decizie in consecinta. De asemenea, liderul UDMR a precizat ca formatiunea sa nu este interesata ”acum” de participarea intr-un guvern cu PNL si se concentreaza pe obiectivul alegerilor locale si parlamentare din 2016.

Alegerile din 2016, o prioritate pentru UDMR

”Nu se pune problema, noi nu suntem interesati acum de o asemenea discutie. Noi ne concentram pe ceea ce va trebui sa insemne 2016, alegeri parlamentare si locale, unde UDMR-ul trebuie sa demonstreze ca in continuare este acea forta de care are nevoie politica din Romania, are nevoie sa fie in Parlament minoritatea maghiara, in autoritatile locale si sa reprezentam aceasta minoritate", a mai declarat, la RFI, vicepresedintele UDMR.

UDMR a decis la sfarsitul lunii noiembrie sa paraseasca coalitia la guvernare, hotararea urmand sa fie validata de Consiliul Reprezentantilor Unionali, la sedinta din 13 decembrie.

Citeste si:
DNA cere aviz pentru urmarirea penala a lui Laszlo Borbely
DNA cere aviz pentru...
Citeste si:
Tratament pentru cresterea parului
Tratament pentru cresterea...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri