Gratiela Gavrilescu - Ministerul Mediului

Gratiela Gavrilescu - Ministerul Mediului

Viitorul ministru al Mediului, Gratiela Gavrilescu, are 48 de ani si a absolvit in 1989 Facultatea de Tehnologie Petrochimica - Universitatea de Petrol si Gaze Ploiesti.

In perioada 1990 - 1994 a fost inginer chimist-tehnolog prelucrarea cauciucului la SC ARPACOR SA Bucov, apoi timp de doi ani a fost responsabil toxicologie si protectia mediului la aceeasi firma, iar din 1996 pana in 2004 a fost director general al societatii, noteaza Mediafax.

Intre 2003 si 2004 a fost presedinte PUR Ploiesti, din 2004 este membru al PNL Prahova, iar din martie 2011 vicepresedinte al Organizatiei de Femei a PNL. In intervalul 2004-2007 a fost viceprimar al municipiului Ploiesti. Ea a fost deputat in legislatura 2008-2012, dar a mai detinut aceasta functie si din decembrie 2007 pana la finalul legislaturii. In 2012, a fost aleasa pentru un nou mandat in Camera Deputatilor, unde este membra a Comisiei pentru sanatate si familie.

Mihai Tudose - Ministerul Economiei

Mihai Tudose - Ministerul Economiei

Mihai Tudose, propus la Ministerul Economiei, a absolvit Facultatea de stiinte juridice, a detinut functia de sef birou senatorial, a fost un an jurist la SC Farex SA Braila si consilier judetean, din 2000 este deputat, iar in actuala legislatura e co-autor la 16 initiative, niciuna economica.

Tudose, in varsta de 47 de ani, a terminat facultatea in 1994 si a detinut pe rand functia de sef birou senatorial, in perioada 1992-1999, apoi, timp de un an, a fost jurist la SC Farex SA Braila si consilier judetean, iar din 2000 pana in prezent a fost deputat.

Dupa ce, in 2006 a urmat cursurile Colegiului Superior de Securitate Nationala, Serviciul Roman de Informatii, in 2007 a obtinut un master in Politici Economice Europene la Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative, iar in 2007 a devenit doctor al Academiei Nationale de Informatii. Este membru al FDSN din 1992, apoi timp de patru ani a fost secretar organizatoric, presedinte al filialei Braila a PSD si lider al organizatiei municipale, fiind ales recent lider al filialei judetene.

Sursa foto: Mediafax Foto.

Sorin Grindeanu - Ministerul Comunicatiilor

Sorin Grindeanu - Ministerul Comunicatiilor

Sorin Grindeanu, propus la Ministerul Comunicatiilor, are 41 de ani, a absolvit Facultatea de Matematica, Sectia informatica, a fost viceprimar al Timisoarei.

Sorin Grindeanu este nascut in 5 decembrie 1973, la Caransebes, este absolvent al Universitatii de Vest Timisoara, Facultatea de Matematica, Sectia Informatica (1992 - 1997), apoi, timp de un an, a urmat studii aprofundate, specializarea Baze de Date, Universitatea de Vest Timisoara, Facultatea de Matematica, Sectia informatica.

Este membru PDSR din noiembrie 1996, a detinut mai multe functii in organizatia judeteana de tineret, iar in decembrie 2003 a devenit presedinte executiv al Organizatiei Judetene a PSD Timis, pana in prezent fiind prim-vicepresedinte de filiala, lider al PSD Timisoara, iar duminica a fost desemnat presedinte interimar al PSD Timis. In perioada 2004-2008 a fost consilier local la Timisoara.

Andrei Dominic Gerea - Ministerul Energiei si IMM-urilor

Andrei Dominic Gerea - Ministerul Energiei si IMM-urilor

Andrei Dominic Gerea, propus de PLR pentru portofoliul Energiei si IMM-urilor, revine in Guvern la mai putin de un an dupa ce a facut parte din Executiv, ca ministru al Economiei, reprezentant al PNL, partid al carui membru a fost timp de 23 de ani.

Gerea are 46 de ani si a absolvit in 1997 Academia de Studii Economice Bucuresti - Facultatea de Cibernetica, Statistica si Informatica Economica, primul sau loc de munca fiind ca electronist automatizari, la Automatica SA.

Potrivit CV-ului postat pe site-ul Camerei Deputatilor, Gerea a fost timp de 23 de ani membru al PNL, ocupand pe rand functiile de vicepresedinte al Organizatiei Tineretului Universitar Bucuresti, secretar Relatii Interne al aceleiasi organizatii si apoi vicepresedinte. In perioada 1994 - 1996 a fost vicepresedinte al TNL Bucuresti, vicepresedinte al PNL sector 1, iar din 2002 este vicepresedinte al PNL Arges.

Gerea este membru al Comisiei pentru politica economica, reforma si privatizare din Camera Deputatilor.
El a parasit PNL in iulie 2014, alaturandu-se gruparii Tariceanu, care a infiintat Partidul Liberal Reformator.

Sursa foto: Mediafax Foto.

Ionut Vulpescu - Ministerul Culturii

Ionut Vulpescu - Ministerul Culturii

Parlamentarul PSD Ionut Vulpescu (foto, in stanga lui Iliescu), membru in Comisia de Cultura a Camerei Deputatilor si consilier al presedintelui de onoare al social-democratilor, Ion Iliescu, a fost propus ministru al Culturii in viitorul Guvern.

Social-democratul Ionut Vulpescu are 38 de ani, a absolvit Facultatea de Teologie Ortodoxa din Bucuresti, are un master in Doctrina si Cultura si un doctorat in Filosofie. Ionut Vulpescu este un apropiat al presedintelui de onoare al social-democratilor, Ion Iliescu, fiind consilier al acestuia.

Incepand din decembrie 2012, Ionut Vulpescu este deputat si membru al Comisiei pentru cultura, arte si mijloace de informare in masa din Camera Deputatilor. Acesta a fost si membru in Consiliul de conducere al Institutului Cultural Roman, fiind desemnat in aceasta functie in septembrie 2012 de catre premierul Victor Ponta.

Adrian Anghel - Ministrul delegat pentru Relatiile cu Romanii de Pretutindeni

Adrian Anghel - Ministrul delegat pentru Relatiile cu Romanii de Pretutindeni

Viitorul ministru al Romanilor de pretutindeni, Adrian Anghel, este absolvent al Facultatii de Educatie Fizica a Universitatii Babes Bolyai, cu specializari in reabilitare si fizioterapie, a fost director general al MTV Romania si a devenit membru PSD in 2000.

Ales senator in circumscr'+'iptia pentru romanii din afara granitelor, Adrian Anghel are 56 de ani, a absolvit in 1982 Universitatea Babes Bolyai - Facultatea de Educatie Fizica, iar in perioada 1983 - 1986 a urmat cursurile Universitatii Northwestern- Chicago si pe cele ale Feinberg School of Medicine si se specializeaza in reabilitare si fizioterapie.

A fost director al Graphic Impact Group si director general al MTV Romania. Conform CV-ului este specializat si ca producator TV. Anghel este actionar la SC Trasal SRL si este presedinte executiv al PSD Diaspora.

Sursa foto: Mediafax.

Sorin Campeanu - Ministerul Educatiei si Cerceta

Sorin Campeanu - Ministerul Educatiei si Cerceta

Sorin Campeanu, propus de PC la Ministerul Educatiei, este rector al Universitatii de Stiinte Agronomice si presedinte al Consiliului National al Rectorilor.

Campeanu are 46 de ani si se afla la conducerea Universitatii Agronomice din martie 2012. Tot din 2012 este si secretar general al Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare.

In perioada 2000-2003 a fost expert coordonator in Ministerul Educatiei si Cercetarii - Centrul National pentru Programul european Leonardo da Vinci, iar un an mai tarziu expert coordonator in Ministerul Educatiei si Cercetarii – Agentia Nationala pentru parteneriatul univesitatilor cu mediul economico – social (APART). A fost director Irrifrance Roumanie intre 2005 si 2008, vicepresedinte al Centrului de Excelenta in cercetare – Biotehnol. Intre 2004 si 2008 a detinut functia de prodecan al Universitatii Agronomice - Facultatea de Imbunatatiri Funciare, unde, incepand din 1992, a detinut toate functiile didactice, de la cea de preparator pana la cea de profesor.

Sursa foto: Mediafax Foto.

Liviu Marian Pop - Ministru delegat pentru Dialog Social

Liviu Marian Pop - Ministru delegat pentru Dialog Social

Premierul Victor Ponta l-a propus pe Liviu Marian Pop pentru ocuparea portofoliului de ministru delegat pentru Dialog Social.

Senatorul Liviu Marian Pop s-a nascut la 10 mai 1974 in Viseu de Sus, judetul Maramures. A absolvit Facultatea de Matematica si Informatica din cadrul Universitatii 'Babes Bolyai' din Cluj-Napoca in 1996.

La 7 mai 2012 a fost investit ministru delegat pentru Dialog Social, in cadrul Ministerului Muncii, in Cabinetul Ponta I. Incepand cu 15 mai 2012 si pana la 2 iulie 2012, a ocupat functia de ministru interimar al Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului. A castigat un mandat de senator in Colegiul uninominal nr. 3 din Maramures, pe listele USL, la alegerile din 9 decembrie 2012. Este presedinte al Comisiei pentru munca, familie si protectie sociala.