Presedintele ales Klaus Iohannis a pledat, la Timisoara, pentru construirea unui "mare muzeu national al comunismului, care sa inspire proiecte educationale mari", el sustinand ca "de prea multe ori" romanii au aratat ca nu au invatat nimic din istorie si au ignorat "lectiile trecutului".

"De prea multe ori am aratat ca nu am invatat nimic din istorie, deci nu ne mai putem permite sa ignoram lectiile trecutului, asa cum este constientizarea ororilor pe care comunismul le-a produs in Romania. Pentru mine aceasta este cu siguranta o tema de readus in prezent, de repus in discutia societatii. Viitorul democratic al natiunii romane depinde de modul in care ne asumam un trecut tragic, dar si de felul in care demonstram zi de zi ca stim sa aparam libertatea, drepturile omului si valorile europene. De aceea, avem mereu nevoie de amintire si reamintire, doar asa ne putem feri de comunism. Romania are nevoie de un mare muzeu national al comunismului care sa inspire proiecte educationale mari, sa inspire teme privind diversitatea, nevoia de toleranta, de responsabilitate civica. In calitate de presedinte al Romaniei, voi pleda pentru construirea unui astfel de muzeu, pentru ca presedintele trebuie sa vegheze la cultivarea si protejarea memoriei natiunii sale", a afirmat, marti seara, Klaus Iohannis, la Timisoara, in discursul rostit la Opera, cu prilejul implinirii a 25 de ani de la izbucnirea Revolutiei din decembrie 1989.

Presedintele ales a spus ca libertatea trebuie sa fie intotdeauna un reper si ca rregimul comunist s-a prabusit asa cum s-a instalat: prin crime si abuzuri. "Un sfert de secol a trecut din decembrie 1989 - foarte mult pentru o viata de om, suficient de mult pentru ca o natiune sa faca un bilant", a spus Iohannis, potrivit Mediafax.

El a mentionat ca in "acest sfert de secol" s-a reusit construirea, in Romania, a unui sistem de securitate, intrarea in NATO, parteneriat strategic cu SUA si integrarea in UE.

"Astazi Romania e o tara sigura, din punct de vedere al securitatii, si un partener credibil in lume. Am integrat Romania in Uniunea Europeana. Este si acesta un bun castigat, rezultatul unui acord, unui proiect national unanim impartasit. Avem o suma de practici democratice incetatenite, libertatea de exprimare, dreptul la proprietate si o cultura civica, participativa deja vizibila", a spus Iohannis.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri