Presedintele Klaus Iohannis, care a asistat timp de aproximativ doua ore la liturghia de la Catedrala Mitropolitana Ortodoxa din Sibiu, le-a urat romanilor, la iesirea din lacasul de cult, ”La multi ani!” si ”un an 2015 binecuvantat”, el dand mana cu mai multe persoane.

Mitropolitul Ardealului, Laurentiu Streza, a spus, in predica pe care tinut-o la catedrala din Sibiu, ca se simte onorat de faptul ca presedintele Iohannis a participat la slujba si a afirmat ca si patriarhul Daniel il asteapta pe seful statului la o slujba.

Dupa predica, in jurul orei 11.45, Iohannis a iesit din catedrala insotit de IPS Laurentiu Streza, cei doi facand doua fotografii pe scarile lacasului de cult. Ulterior, presedintele a dat mana cu mai multe persoane aflate in curtea lacasului de cult si le-a urat romanilor ”La multi ani!” si ”un an 2015 binecuvantat”.

”Va doresc tuturor «La multi ani!» si un an 2015 binecuvantat!”, a declarat jurnalistilor Klaus Iohannis, anunta Mediafax.

De asemenea, cativa oameni l-au aplaudat pe seful statului. Apoi, Iohannis a intrat impreuna cu Laurentiu Streza in resedinta mitropolitului, unde a stat circa 20 de minute, iar la iesire presedintele a salutat oamenii si le-a spus din nou ”La multi ani!”.

Presedintele Klaus Iohannis,...
Citeste si: Klaus Iohannis, despre Brexit: Mingea este clar in curtea britanicilor

Klaus Iohannis a ajuns la Catedrala Mitropolitana Ortodoxa, cu hramul ”Sfanta Treime”, din Sibiu duminica, in jurul orei 10.00, fara sotia sa, Carmen, el nefacand declaratii la intrarea in lacasul de cult.

La slujba au mai participat deputatul Raluca Turcan, care este si lider al PNL Sibiu, viceprimarul liberal al municipiului, Virgil Popa, precum si alti lideri ai PNL. Liturghia duminicala de la Catedrala Mitropolitana Ortodoxa din Sibiu a fost condusa de mitropolitul Ardealului, IPS Laurentiu Streza.

Intr-un mesaj postat pe Facebook duminica, seful statului preciza ca, potrivit pravilelor Bisericii Ortodoxe Romane, in calitate de crestin luteran, va participa doar la prima parte a liturghiei, care se incheie cu citirea Evangheliei.

”Astfel, voi fi alaturi de toti romanii ortodocsi care, in primele zile ale anului 2015, se roaga pentru sanatate, intelepciune si pace. Pe parcursul mandatului meu, voi fi prezent, periodic, la ceremoniile religioase ale cultelor legal recunoscute din tara noastra”, mai scria Iohannis.

Klaus Iohannis: Sunt aproape...
Citeste si: La Cotroceni se discuta despre un referendum pe legile justitiei

Catedrala Mitropolitana Ortodoxa a fost ridicata la inceputul secolului XX, dupa modelul celebrei Hagia Sofia din Istanbul, la scara redusa. Lacasul este si sediul Arhiepiscopiei Sibiului si Mitropoliei Ardealului.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Presedintele cheama la consultari societatea civila pentru referendum