Ungureanu a fost intrebat inaintea sedintei conducerii restranse a PNL care este activitatea sa in calitate de consilier al presedintelui Romaniei. ”Accentul cade pe politica externa si de securitate acum (...) Avem un program de lucru, intalnirile sunt zilnice, nu saptamanale”, a declarat Ungureanu.

El a mentionat ca se va ocupa de domeniul politicii externe si il va insoti pe presedintele Romaniei pana in momentul in care ambasadorul Lazar Comanescu va prelua pozitia de consilier prezidential. ”Eu nu pot sa-i dau sfaturi, cel mult sugestii (...) Discutia pe programul de vizite externe asta este esential in momentul de fata”, a mai precizat Ungureanu.

Ungureanu a mai declarat ca in luna ianuarie presedintele Klaus Iohannis va face o vizita la Bruxelles, ”cu o componenta NATO si UE, Consiliul European si Comisia Europeana, dar si in Republica Moldova”. ”Luna ianuarie este si luna primei mari intalniri cu corpul diplomatic din Bucuresti, asa numita receptie de an nou, dar va fi prilejul celui mai mare discurs de politica externa”, a mai spus Ungureanu.

Citeste si:

De asemenea, senatorul PNL a mentionat ca in luna februarie in prima parte va fi reuniunea Consiliului European, dar si o serie de vizite bilaterale intre care la Berlin si Paris ”la care se lucreaza”. El a mentionat ca inclusiv o vizita in Statele Unite ale Americii va veni la ”momentul potrivit”.

”Se pune pe picioare un profil extern al presedintelui Romaniei in asa fel incat sa fie si credibil si bine desenat si recunoscut ca atare. Partenerii sai de discutie in mediul international sunt foarte importanti, e de lucru, credeti-ma”, a mai declarat fostul premier. El a mentionat ca functia detinuta de consilier personal al lui Iohannis este una onorifica si va ramane cu calitatea de senator si de prim-vicepresedinte PNL.