Sergiu Nistor a fost comisar guvernamental pentru programul "Sibiu 2007, capitala culturala europeana". Presedinta a anuntat astazi ca l-a numit in functia de consilier prezidential, devenind astfel al 6-lea consilier al lui Klaus Iohannis.

Potrivit unui comunicat de presa transmis de Administratia Prezidentiala, presedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, un decret pentru numirea lui Sergiu Nistor in functia de consilier prezidential. Sergiu Nistor, in varsta de 54 de ani, este absolvent al Universitatii de Arhitectura si Urbanism "Ion Mincu" din Bucuresti in 1986, specializat in conservarea integrata a patrimoniului construit, conform unui CV prezentat pe site-ul ICR, citat de Mediafax.

El a fost coordonator, in 2007, al proiectului cultural "Sibiu, capitala culturala europeana". De asemenea, a fost secretar general al Comisiei Nationale a Romaniei pentru UNESCO (2008/2009) si presedinte al ICOMOS (Consiliul mondial al Monumentelor si Siturilor) Romania (din 2006). Sergiu Nistor este al saselea consilier prezidential numit de presedintele Iohannis. In 22 decembrie, presedintele Klaus Iohannis a semnat decretele de numire in functia de consilier prezidential pentru Dan Mihalache, Andrei Muraru, Cosmin Marinescu, Tratiana Niculescu Bran si George Scutaru.

Sursa foto: Mediafax Foto


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Iohannis: Primarii sa fie alesi in doua tururi de scrutin