Relu Fenechiu, lui Klaus Iohannis, dupa discursul de la CSM: Credeti ca voi mai avea sansa la o judecata dreapta?

Fostul liberal Relu Fenechiu, incarcerat in Penitenciarul Iasi, a postat pe blog o scrisoare deschisa catre presedintele Klaus Iohannis, in care elogiaza discursul acestuia din plenul CSM, el dezvinovatindu-se si intreband daca presedintele crede ca va mai avea "sansa la o judecata dreapta".

"Am urmarit cu interes discursul dumneavoastra din plenul CSM. M-am bucurat sa vad o abordare serioasa si echidistanta a presedintelui Romaniei fata de cei care au datoria sa infaptuiasca justitia si fata de cei care apar in fata acesteia. Am vazut, pentru prima data, un presedinte care ofera sprijin total Justitiei si Parchetului si nu numai unor judecatori, respectiv unor procurori. Am vazut, de asemenea, ca sustineti masuri concrete de consolidare a puterii judecatoresti prin participarea la sedintele CSAT sau prin acordarea dreptului la initiativa legislativa", scrie Relu Fenechiu.

"Dar, am vazut, domnule presedinte, cu speranta, si faptul ca ati atras atentia asupra unor aspecte care nu au fost niciodata puse in discutie de fostul presedinte si care au facut, asa cum ati afirmat ca nu trebuie sa se intample, ca Justitia sa devina o «supraputere» in stat. (...) Spuneati, domnule presedinte, ca sunteti aliatul magistratilor onesti. Dar ce se intampla cu magistratii care nu sunt sau nu au fost onesti? Va indrepta cineva erorile judiciare ale acestora? Cine va face dreptate oamenilor care au ajuns in inchisoare pentru ca unii judecatori au calcat in picioare principiile pe care le-ati prezentat?", a mai spus Relu Fenechiu.

El sustine ca "o astfel de drama" traieste astazi si el si ca a fost judecat de ICCJ "intr-un mod nemaiintalnit in justitia romana". "Mi-as dori sa fiu judecat in piata publica, in fata tuturor televiziunilor, dar cu toate probele pe masa. Sa vada o lume intreaga cum a putut fi condamnat la cinci ani de inchisoare un om impotriva caruia nu exista nicio proba, ci doar speculatii, supozitii si falsuri", mai scrie el, sustinand de asemenea ca, dupa ce a fost inchis, actiunile pe care le-a demarat "pentru a demonstra erorile, falsurile si abuzurile" ar fi "tergiversate sistematic".

"In aceste conditii, domnule presedinte, credeti ca voi mai avea sansa la o judecata dreapta? Deoarece, pana acum, «justitia independenta» m-a judecat stramb…", mai spune Relu Fenechiu in scrisoarea deschisa postata pe blog.

Citeste si:
Relu Fenechiu, eliberat conditionat la 5 luni de la condamnare
Relu Fenechiu, fostul...
Citeste si:
Tratament pentru cresterea parului
Tratament pentru cresterea...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri