Vacanta parlamentara de trei luni trebuie diminuata la o singura luna, considera prim-vicepresedintele PNL Andreea Paul, aratand ca este urgenta adoptarea a trei prioritati legislative, cum ar fi reducerea numarului de parlamentari.

”Vacanta parlamentara de trei luni trebuie diminuata la o singura luna. Parlamentarii romani trebuie sa fie model pentru munca si responsabilitate. Am mai spus-o si o repet in fiecare an: Daca dorim respect pentru aceasta institutie e nevoie mai intai de respectul manifestat ferm fata de cetateni. Nu o vom obtine prin vacante interminabile sau prin amanarea constanta a rezolvarii problemelor romanilor sau ale clasei politice", a precizat printr-un comunicat de presa remis, joi, agentiei MEDIAFAX Andreea Paul.

In opinia Andreei Paul, "trei prioritati urgente cer acum dezbatere si legiferare". "Trei prioritati urgente cer acum dezbatere si legiferare. Fapte, nu vorbe, pentru: adoptarea unui sistem mixt pentru alegerea Parlamentului si reducerea importanta a numarului de parlamentari, alegerea primarilor si a presedintilor de consilii judetene in doua tururi de scrutin si introducerea unor modalitati moderne de vot pentru exercitarea acestui drept de catre romanii din diaspora", a completat deputatul PNL.

Ea a mai aratat ca " nu se mai poate actiona dupa principiul "da-i timpului timp"" si ca Romania "se afunda vizibil in probleme, iar parlamentarii trebuie sa actioneze pentru corectarea lor rapida si inteligenta".

Conform articolului 66 din Constitutie, ”Camera Deputatilor si Senatul se intrunesc in doua sesiuni ordinare pe an. Prima sesiune incepe in luna februarie si nu poate depasi sfarsitul lunii iunie. A doua sesiune incepe in luna septembrie si nu poate depasi sfarsituI lunii decembrie”. In afara sesiunilor ordinare camerele Parlamentului se pot intruni in sesiuni extraordinare, la cererea Presedintelui Romaniei, a Biroului Permanent al fiecarei Camere ori a cel putin o treime din numarul deputatilor sau al senatorilor.
In cazul sesiunilor extraordinare, autorii solicitarii trebuie sa comunice inscris punctele pe care doresc sa le includa pe ordinea de zi a Camerei Deputatilor sau Senatului.

Citeste si:
Ministrul Justitiei, aviz negativ: PSD nu vrea desfiintarea Sectiei...
Ministrul Justitiei, aviz...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Mihai Chirica va candida la primaria Iasi din partea PNL
Setari Cookie-uri