Din delegatia PSD care va merge luni la consultari cu presedintele Iohannis fac parte, conform unor surse social-democrate, Victor Ponta, Mircea Dusa, ministrul Apararii Nationale si Darius Valcov, ministrul de Finante.

Sursele citate au mai aratat ca PSD nu va propune sa fie discutate si alte teme decat cele anuntate.
De asemenea, aceleasi surse au precizat ca liderii PSD vor face declaratii la Cotroceni dupa discutiile cu Iohannis. Presedintele Iohannis a trimis marti partidelor parlamentare o invitatie la consultari pentru saptamana viitoare, scopul acestor discutii fiind incheierea unui acord politic cu scopul asigurarii, in anul 2017, a unui prag minimal de 2% din PIB pentru Ministerul Apararii Nationale, conform Mediafax.

”Una dintre prioritatile mandatului meu, in perioada urmatoare este gasirea de solutii pentru cresterea bugetului Apararii. Voi declansa consultari cu toate partidele parlamentare, pentru incheierea unui acord politic, cu scopul asigurarii, in anul 2017 a unui parg minimal de 2% din PIB, pentru Aparare”, spunea Iohannis, la ceremonia de investitura a noului sef al Statului Major General al Armatei. ”Mai mult, propun tuturor factorilor politici, atat de la guvernare cat si de la Opozitie, sa isi asume clar mentinerea acestui minim obiectiv pentru cel putin zece ani, astrfel incat sa asiguram predictibilitatea cheltuielilor, mai ales in ceea ce priveste pregatirea si programele de inzestrare”, mai spunea presedintele.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
PSD cere acum vaccinare obligatorie, dupa ce a blocat legea 2 ani