Printre liderii straini primiti de Hollande la Elysee figureaza presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, cancelarul german Angela Merkel, premierul britanic David Cameron si cel israelian Benjamin Netanyahu. Premierul turc Ahmet Davutoglu, cel spaniol, Mariano Rajoy, si ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov, au ajuns de asemenea la palatul prezidential. De asemenea, la sediul presedintiei franceze a sosit si fostul presedinte al Frantei Nicolas Sarkozy.

Ulterior, presedintele francez si oaspetii sai straini au plecat de la Palatul Elysee pentru a participa impreuna la marsul republican impotriva terorismului, o premiera istorica.

Mii de persoane s-au adunat la Paris pentru a participa la marsul impotriva terorismului, in cinstea celor 17 persoane ucise in trei atacuri jihadiste comise saptamana aceasta in Franta, dintre care 12 la redactia revistei satirice Charlie Hebo miercuri, o politista joi si patru ostatici vineri.

Cei trei jihadisti care au comis atacurile, Amedy Coulibaly si fratii Said si Cherif Kouachi, au fost ucisi vineri de fortele franceze. In total, peste un milion de persoane si aproximativ 50 de lideri straini sunt asteptati la aceasta manifestatie istorica, pentru care au fost mobilizate importante forte de ordine.

Sursa foto: MediafaxFoto