Co-presedintele PNL, Alina Gorghiu, si premierul desemnat Catalin Predoiu (foto) sustin intr-o replica la declaratiile lui Victor Ponta in privinta liberalilor ca actualul prim-ministru se” agata” de functie, fiind ”marioneta” baronilor locali si devenind, astfel, ”problema de securitate nationala”.

”Victor Ponta considera ca toti trebuie sa plateasca pretul politic al rezultatelor in alegeri, mai putin domnia sa. Ponta nu doar ca nu mai este sustinut de majoritatea formata ca urmare a votului dat de cetatenii Romaniei, in 2012, dar nu mai beneficiaza nici de increderea, in general, a romanilor, lucru dovedit de scrutinul prezidential din 2014 si nu numai”, a afirmat Gorghiu, intr-o postare pe Facebook.

Liderul PNL apreciaza intr-o nota ironica faptul ca ”Victor Ponta a terminat evaluarea performantelor sale guvernamentale, politice, electorale si este in masura, acum, sa faca o analiza si asupra opozitiei”. ”Spre deosebire de domnia sa, eu nu ii inteleg disperarea cu care se agata de functii. Este un lider tanar, are timp sa mai ocupe functii, daca va reusi, printr-o schimbare reala, sa recastige increderea electoratului. Ar putea incepe prin indepartarea baronilor PSD, care sunt, in continuare la butoanele deciziei politice si guvernamentale”, spune Gorghiu.

La randul sau, Catalin Predoiu sustine ca ”foamea de putere si frica de baroni il tin pe Ponta agatat de scaunul de la Palatul Victoria”. ”Premierul Ponta a prins putin curaj si a inceput din nou show-urile mediatice. Tara nu numai ca a intrat intr-un proces de declin din momentul in care Victor Ponta a fost numit premier, dar dupa trei ani de risipa, iresponsabilitate si proasta guvernare se indreapta catre o reala catastrofa. Gratie <<bunei reputatii>> pe plan extern a premierului, Romania a devenit o paria pentru investitori. Premierul Ponta nu are nici cea mai mica idee despre cum ar fi trebuit sa arate bugetul Romaniei, sau asupra riscurilor care planeaza asupra Romaniei, in contextul in care pacea nu este o realitate in lume sau in regiune”, spune premierul desemnat al PNL.

De asemenea, Predoiu consider ca ”pentru marioneta Ponta prioritare vor fi interesele baronilor, interese care il vor impiedica intotdeauna sa ia masurile economice care sa stimuleze competitia onesta si cresterea economica”. In plus, prim-vicepresedintele PNL spune ca ”orice roman care isi iubeste tara are datoria morala sa-i ceara demisia”.

”Fiecare zi si fiecare minut pe care il Ponta il mai petrece in scaunul de prim-ministru se transforma intr-o problema de securitate nationala pentru Romania. Ma intreb, daca foamea de putere nu il tinea pe Ponta agatat de scaunul de la Palatul Victoria, cum ar mai fi scapa premierul de problema numita simplu „plagiat”. Cine mai dadea o ordonanta de urgenta pentru „mica” problema care a inceput sa atarne ca o piatra de moara de CV-ul premierului?”, a mai afirmat Predoiu.

Premierul Victor Ponta spune ca nu se teme ca vreun membru al coalitiei ar putea sprijini motiunea opozitiei contra Guvernului si nu crede ca PNL este pregatit sa preia guvernarea, adaugand ca Iohannis nu i-a spus nimic de un Guvern PNL, stiind ca un presedinte nu schimba majoritatea din Parlament.

"Categoric nu imi e teama, dar cei din opozitie, in urma votului din 15 decembrie, cand au fost 377 voturi pentru Guvern si 143 impotriva, au tot dreptul sa caute, sa convinga, sa aduca alaturi de ei inca vreo 140 de parlamentari ca sa treaca motiunea de cenzura. Eu, personal, nu cred ca se va intampla acest lucru", a spus liderul PSD, premierul Ponta, la Romania TV.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri