16 Ianuarie 2015

Se pregateste din umbra rasturnarea Guvernului? Noul PSD al lui Geoana ar aduna 50-60 de palamentari care sa voteze motiunea PNL



Fostul lider PSD Marian Vanghelie, exclus din partid pe 27 noiembrie, a declarat ieri ca a convins deja 25 de parlamentari PSD sa se alature noului proiect politic pe care il pregateste cu Mircea Geoana.

„Pana la 1 februarie, vom pune la punct prima etapa a proiectului nostru politic, alaturi de, cel putin, 25 de parlamentari. Impreuna constituim grupul de initiativa pentru infiintarea noului PSD, un partid de stanga puternic si serios”. Asta pentru inceput, intrucat Vanghelie spune ca, in momentul depunerii motiunii de cenzura, anuntata de PNL, grupul parlamentarilor interesati de proiect va ajunge la 50-60. „Acesti colegi ai nostri sunt foarte necesari pentru luarea unor decizii importante in Parlament. Vom vota motiunea, ca sa-l trimitem acasa pe Victor Ponta, din functia de premier. Pe noi ne intereseaza o guvernare stabila in Romania, pana in anul 2020, pe model german. Stanga cu dreapta, ca sa nu mai fie scandaluri si certuri; sa fie o chestie serioasa”, a explicat fostul pesedist, potrivit gandul.

Co-presedintii PNL, Alina Gorghiu si Vasile Blaga, au precizat pe 5 ianuarie ca vor sa initieze o motiune de cenzura impotriva Guvernului Ponta, in vederea preluarii guvernarii. Astfel, anuntul facut de Marian Vanghelie vine in contextul in care PNL incearca sa negocieze o majoritate in Parlament.



Citeste si