Bogdan Stanoevici, fost ministru delegat pentru Romanii de Pretutindeni, de profesie actor, a carui demisie a fost ceruta din cauza problemelor cu care s-a confruntat diaspora in a-si exercita votul la alegerile prezidentiale, a fost numit de premierul Ponta secretar de stat la Ministerul Culturii.

Decizia de numire in functie a fost semnata vineri de Ponta. Stanoevici a fost revocat din functia de ministru delegat pentru Romanii de Pretutindeni la finele anului trecut, in contextul formarii noului Guvern Ponta, potrivit Mediafax.

El a fost contestat pentru modul in care si-ar fi indeplinit atributiile ministeriale pentru diaspora, care s-a confruntat cu probleme in a-si exercita votul la alegerile prezidentiale de anul trecut, iar Traian Basescu, atunci presedintele tarii, a cerut demisia acestuia.

Bogdan Stanoevici este de profesie actor, fiind cunoscut pentru roluri precum "Sania albastra", de Ioan Carmazan, "Noi, cei din linia intai", de Sergiu Nicolaescu, si "Tertium non datur", de Lucian Pintilie. Cu doar cateva luni inainte de Revolutie, acesta a parasit Romania in 1989, stabilindu-se in Franta, unde si-a continuat cariera actoriceasca. Bogdan Stanoevici a revenit in Romania in anul 2011.

Citeste si:
Daniel Constantin si-a anuntat demisia din Pro Romania
Daniel Constantin si-a...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Nume noi in viitorul Guvern: Vulpescu, Grindeanu, Gerea