Liderul PSD, premierul Victor Ponta afirma, dupa ce presedintele Klaus Iohannis a declarat ca isi doreste un guvern PNL, ca Executivul pe care il conduce este social-liberal si a indeplinit programul USL in proportie de 80%, programul sau pe 2015-2016 fiind cea mai buna varianta pentru Romania.

"PSD‬ trebuie sa aiba grija de electoratul traditional, dar trebuie sa fie totodata un partid de centru, pro business, pro oameni tineri. Guvernul pe care il conduc este un guvern social-liberal si a indeplinit programul USL in proportie de 80%. Cred ca pentru 2015 si 2016 programul nostru este cea mai buna varianta pentru Romania", a scris Ponta pe Facebook.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, la Realitatea TV, ca isi doreste un guvern PNL, cu care sa se simta confortabil si sa puna in aplicare viziunea sa pe zece ani, precizand ca relatia cu guvernul actual este una institutionala, normala.

”Da, eu imi doresc un Guvern PNL. Nu fac niciun secret din asta”, a spus Iohannis, precizand ca ”una este ce avem acum, colaboram institutional, alta este daca va fi un guvern, acum sau dupa 2016, cu cat mai repede cu atat mai bine”.

El a mai spus ca isi doreste ”un Guvern cu care se simte confortabil, cu care, daca merge la Bruxeles, sa spuna: Domnule presedinte, Guvernul meu si cu mine..”

Despre relatia cu actualul Guvern condus de Victor Ponta, presedintele a precizat ca are o relatie institutionala, normala. ”Acest Guvern a fost aici, cand am devenit presedinte, nici nu i-am ales nici nu ii resping. Institutional, nu e treaba presedintelui, dar cu acest guvern nu vad cum sa pun in practica viziunea mea pe zece ani pentru Romania”, a spus Iohannis.

El a continuat: ”Eu imi doresc un guvern PNL, dar trebuie sa vedem cum, ce mi-as dori, varianta optimala, si ce se poate”, adaugand ca presedintele nu poate schimba Guvernul.

”Acum nu avem alegeri, dar este posibil, am spus-o si inainte de alegeri, si toata lumea a observat ca vor incepe miscari in Parlament. Se vor forma noi grupuri. Acest lucru se intampla, lucrurile se intampla in Parlament. Este posibil, pe parcursul acestui an, sa fie miscari intre partide, sa se scimbe majoritatea, si este normal, cand actuala Opozitie vine cu o motiune de ceznura si schimba guvernul. Asa functioneaza democratia, este normal, este natural, si atunci vom avea alt guvern”, a mai spus Iohannis.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri