Carmen Iohannis, sotia presedintelui Klaus Iohannis, spune ca nu ar vrea sa renunte la cariera de profesor, precizand ca intentioneaza sa pastreze cateva ore la colegiul "Gheorghe Lazar" din Sibiu si sa continue sa ghideze elevii din clasa sa si in urmatorii ani.

Carmen Iohannis a fost intrebata, intr-un interviu acordat televiziunii publice, daca va mai preda in Sibiu sau se va muta in Bucuresti. "Intentionez sa pastrez cateva ore in colegiul «Gheorghe Lazar» din Sibiu si mai ales sa continuu sa ghidez clasa mea si in urmatorii ani", a spus sotia presedintelui.
"Incerc sa fac acest efort, sa fiu cateva zile la Sibiu si cateva zile la Bucuresti", a continuat Carmen Iohannis, potrivit Mediafax.

Carmen Iohannis a precizat, raspunzand unei intrebari, ca nu ar vrea sa renunte la cariera de profesor. In urma cu doua saptamani, reprezentanti ai ISJ Sibiu mentionau ca sotia presedintelui va preda limba engleza la Colegiul "Gheorghe Lazar" din Sibiu cel putin pana la sfarsitul primului semestru, aratand ca aceasta va avea apoi la dispozitie trei variante: sa continue la Sibiu, sa se transfere la Bucuresti sau sa intre in concediu fara plata.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Sibiu, Livia Cretulescu, a declarat ca sotia presedintelui Klaus Iohannis, Carmen Iohannis, a anuntat ca va preda la Colegiul National "Gheorghe Lazar" din Sibiu, unde este profesor de engleza, cel putin pana la sfarsitul primului semestru. "Doamna Iohannis va preda cel putin pana la finalul primului semestru. Acesta se va incheia in 31 ianuarie. Deocamdata, doamna Iohannis nu a anuntat ce urmeaza sa faca incepand cu cel de-al doilea semestru", declara Livia Cretulescu.

Potrivit acesteia, Carmen Iohannis are la dispozitie trei variante: fie va continua sa predea si in cel de-al doilea semestru, fie va cere detasare pe un post similar la Bucuresti, in cazul in care exista disponibil un astfel de post in Capitala, fie poate intra in concediu fara plata. "Legea Educatiei prevede posibilitatea ca, dupa zece ani de cariera, sa poti beneficia de un an de concediu fara plata", a explicat Livia Cretulescu.

Intr-un interviu acordat presei locale sibiene la finalul anului trecut, intrebat daca sotia sa va ramane sa profeseze la Sibiu, presedintele Klaus Iohannis a raspuns: "Va exista o perioada de trecere. Am discutat chestiunea si ma va insoti, va exista o perioada de tranzitie, dar in esenta isi doreste sa se implice alaturi de mine in rezolvarea unor probleme care tin de Prima Doamna", a spus Iohannis.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri