Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a declarat ca PSD are mandat sa sustina in Comisia de Cod electoral alegerea primarilor intr-un singur tur, el aratand, referitor la problema traseistilor, ca Ordonanta 55 a fost „o mare greseala”.

”PSD sustine alegerea primarilor intr-un singur tur. La presedintele de CJ trebuie sa fim foarte atenti si trebuie sa luam o decizie cu ceilalti actori politici. Exista o dezbatere cu privire la revenirea la votul indirect la presedintii de CJ”, a spus Valeriu Zgonea. El a precizat ca mandatul PSD pentru Comisia de Cod electoral include si sustinerea diminuarii numarului de parlamentari la 300 de deputati plus 18 reprezentanti ai minoritatilor plus patru deputati pentru Diaspora si 100 de senatori plus doi senatori pentru Diaspora.

„Acest lucru inseamna o diminuare cu aproape 40% a actualului Parlament”, a spus Valeriu Zgonea, care a aratat ca PSD sustine cresterea normei de reprezentare pentru un deputat sau pentru un senator existenta acum in lege. In ceea ce priveste modul in care va fi tratata problema traseismului de catre viitoarea legislatie electorala, Zgonea a spus ca miscarea libera a parlamentarilor in interiorul Parlamentului este permisa de catre deciziile CCR si de catre Constitutie.

Valeriu Zgonea a apreciat, totodata, ca Ordonanta 55, care a permis migrarea alesilor locali, a reprezentat „o mare greseala pentru o Romanie moderna”. „Este o Ordonanta asumata de catre mine, dar noi am copiat de fapt modelul PDL si al domnului Blaga. S-ar parea ca nu a fost o solutie fericita”, a spus Valeriu Zgonea.

El s-a declarat de acord cu respingerea Ordonantei 55 de catre Parlament, dar nu si cu pierderea mandatului de catre alesii care au migrat in baza acestui act normativ. „Au fost de buna credinta, raman. Mai exista un an din mandat, nu are niciun rost, dar noi trebuie sa respingem aceasta Ordonanta de Urgenta”, a spus Valeriu Zgonea.

El a mai declarat ca sustine introducerea informatizarii sectiilor de vot din Romania si din Diaspora, pentru eliminarea votului multiplu. Valeriu Zgonea a mai spus ca PSD sustine ca in atributiile Comisiei de Cod electoral sa fie inclusa si modificarea Legii finantarii partidelor politice.

„PSD sustine aceasta chestiune si cred ca aceasta lege trebuie sa fie modificata astfel incat sa stim de unde vin resursele financiare de catre partide si cum sunt ele cheltuite nu numai in campanii, ci si intre campanii, de cei care au demnitati publice, adica de politicieni”, a afirmat Valeriu Zgonea.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri