Liderul grupului fostului PDL din Senat, Dumitru Oprea, a anuntat la finalul sedintei grupurilor parlamentare PNL ca la Senat liberalii ar avea o majoritate negociata, iar la nivel informal este vehiculata varianta preluarii sefiei acestei camere a Parlamentului de catre Vasile Blaga.

Dumitru Oprea a sustinut ca in Senat, in curand, ”grupurile de forta” vor fi inversate. Oprea a fost intrebat daca in prezent, inainte de inceperea sesiunii parlamentare, pe cate voturi se bazeaza in plus fata de cele ale grupului noului PNL. ”Suficiente incat sa devenim majoritari”, a replicat senatorul PNL, scrie Mediafax.

El a fost intrebat daca au liberalii suficiente voturi pentru a deveni majoritari. ”Eu zic ca da”, a replicat Oprea, confirmand negocieri purtate cu ”succes”.
Cu toate acestea, senatorul a evitat sa confirme oficial daca demersul PNL vizeaza preluarea sefiei Senatului de catre Vasile Blaga. De asemenea, prim-vicepresedintele PNL Ludovic Orban a afirmat ca initierea demersului pentru schimbarea sefului Senatului va fi facuta in momentul in care exista ”garantia” ca liberalii au majoritate in Senat.

Orban a mentionat ca un eventual candidat la sefia acestei camere va fi propus de grupul PNL si validat la nivelul Biroului Politic National al partidului.
Potrivit unor surse din PNL, actualul co-presedinte al partidului Vasile Blaga ar urma sa fie propus pentru a ocupa sefia Senatului, in cazul in care PNL va obtine o majoritate in aceasta camera a Parlamentului.

Foto: Shutterstock / Casa poporului

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri