Presedintele Camerei Valeriu Zgonea a citit in plen demisia lui Miron Mitrea incepand cu data de 2 februarie. Camera urmeaza sa voteze un proiect de hotarare de vacantare a locului de deputat a lui Miron Mitrea, potrivit Mediafax.

Deputatul PSD Miron Mitrea a fost condamnat in toamna lui 2014 de instanta suprema la doi ani de inchisoare cu executare, in dosarul de coruptie privind lucrarile de constructie facute la locuinta mamei sale, decizia nefiind definitiva. Judecatorii instantei supreme au decis sa il condamne pe Miron Mitrea la doi ani de inchisoare pentru luare de mita, la care se adauga interzicerea unor drepturi dupa executarea pedepsei, tot pe o durata de doi ani. Instanta l-a achitat pe Mitrea pentru instigare la fals si a mai dispus incetarea procesului penal in cazul sau pentru uz de fals, arata Mediafax.

Prin aceeasi sentinta s-a dispus confiscarea a 169.440 de lei de la Mitrea si a fost mentinut sechestul asigurator pus de procurori. In acelasi dosar, Irina Paula Jianu, fost sef al Inspectoratului de Stat in Constructii, a fost condamnata la cinci luni de inchisoare cu executare, pentru dare de mita.

Nicolae Popescu, fost arhitect sef al Primariei Voluntari, a primit o pedeapsa de cinci luni de inchisoare pentru fals in acte si doua luni pentru favorizarea infractorului. Instanta a decis sa cumuleze aceste pedepse cu o alta de trei ani de inchisoare, dintr-un alt dosar. Judecatorii au constatat ca pedeapsa de trei ani de inchisoare a fost executata. In acest dosar, Miron Mitea, ministru al Lucrarilor Publice, Transporturilor si Locuintei in perioada 2000 - 2004, in prezent deputat PSD, este acuzat ca a luat mita 520.000 de lei, sub forma unor lucrari executate la casa mamei sale, pentru a o mentine pe Irina Jianu in functiile de inspector sef adjunct si, ulterior, inspector sef al ISC.