Adriean Videanu s-a prezentat, vineri, la Sectia 12 Politie din Capitala, unde trebuie sa mearga dupa ce a fost eliberat din arest si pus sub control judiciar, el spunand ca nu vrea sa faca declaratii, pentru ca justitia nu se face la televiziune, ci in fata procurorilor si in sala de sedinta.

Fostul ministru al Economiei Adriean Videanu a ajuns la Sectia 12 Politie in jurul orei 10.30, la cateva ore dupa ce a fost lasat sa plece din Arestul Politiei Capitalei, in urma deciziei instantei supreme de cercetare a sa sub control judiciar, in dosarul disjuns din cel al despagubirii ilegale de la ANRP, in care este acuzat alaturi de fostul sef al DIICOT Alina Bica si de Dorin si Alin Cocos. Videanu va stabili cu politistii supraveghetori zilele in care se va prezenta la Politie in cadrul masurii controlului judiciar.

Instanta suprema a admis, vineri, contestatia lui Adriean Videanu la decizia din 31 ianuarie prin care s-a dispus arestarea sa preventiva si a dispus eliberarea sa din arest si cercetarea sub control judiciar, in dosarul in care este cercetat pentru complicitate la abuz in serviciu, scrie Mediafax.

In acelasi dosar, fosta sefa a DIICOT Alina Bica, consilierul acesteia Florentin Mihailescu, Dorin si Alin Cocos au ramas in arest, instanta suprema mentinad decizia din 31 ianuarie. Pe durata controlului judiciar, respectiv din 6 februarie pana la 6 aprilie inclusiv, Adriean Videanu are interdictie sa paraseasca tara fara incuviintarea procurorilor si sa se apropie sau sa comunice cu Alina Bica, Dorin Cocos, Alin Cocos si Ionut Mihailescu, precum si cu martorul Mihai Cristian Atanasoaei.

De asemenea, Videanu este obligat sa se prezinte la Politie in zilele stabilite prin programul de supraveghere, sa mearga la procurori si in instanta ori de cate ori este chemat si sa anunte daca isi schimba locuinta.

Adriean Videanu este urmarit penal pentru complicitate la abuz in serviciu. Potrivit procurorilor, Alina Bica, in februarie 2014, printr-o ordonanta data ca procuror-sef al DIICOT, cu incalcarea prevederilor legale de competenta, a ridicat sechestrul asigurator asupra unui numar de 80 de actiuni ale lui Videanu, care fusese dispus de procurorul ce instrumenta dosarul Romgaz-Interagro, in care fostul ministru este cercetat.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri