Klaus Iohannis l-a nominalizat pe Eduard Hellvig (foto), europarlamentar PNL, pentru postul de director al Serviciului Roman de Informatii (SRI), motivand decizia sa prin faptul ca a cautat pe cineva pregatit, care sa aiba calmul necesar in acest spatiu.

Klaus Iohannis a spus ca in cursul zilei a avut intalniri cu liderii partidelor politice, carora le-a adus la cunostinta intentia sa de nominalizare a lui Eduard Hellvig pentru functia de director al Serviciului Roman de Informatii. Iohannis a precizat ca a vorbit, de asemenea, si cu presedintii Camerei Deputatilor si Senatului, potrivit Mediafax.

Presedintele a mai spus ca, probabil, in cursul saptamanii vitoare Parlamentul va lua in dezbatere propunerea sa pentru sefia SRI. Intrebat despre persoana nominalizata pentru conducerea SIE, Iohannis a spus ca nu a dorit sa faca nominalizarile impreuna. ”In perioada urmatoare, la momentul potrivit, voi face si aceasta nominalizare pentru SIE, ”, a adaugat Iohannis.

Functia de director al SRI a ramas vacanta dupa ce George Maior a demisionat de la conducerea Serviciului, in 27 ianuarie. Interimatul functiei a fost asigurat dupa acest moment de generalul Florian Coldea, prim-adjunct al directorului SRI. Propunerile sefului statului urmeaza sa ajunga in Parlament pentru a fi validate prin votul plenului reunit al Camerei Deputatilor si Senatului.

De ce Hellvig?

Intrebat ce calitati l-au recomandat pe europarlamentarul Eduard Hellvig pentru aceasta functie, Klaus Iohannis a spus: ”Atunci cand m-am gandit la o persoana pe care sa o propun ca director la SRI, am cautat pe cineva care este pregatit pentru o astfel de pozitie, care are pregatirea necesara, are energia necesara, care cunoaste actorii politici, care are suficiente cunostinte despre activitatea Serviciului si care este o persoana care vine sa aduca calmul necesar in acest spatiu”.

Iohannis a mai aratat ca, ”pe de alta parte, a cautat o persoana care pentru el reprezinta garantia unui parcurs de modernizare si de europenizare pentru acest Serviciu”. ”SRI a castigat foarte mult ca si imagine publica in ultimii ani, a avut rezultate notabile, s-au facut progrele semnificative. Toate acestea trebuie duse mai departe de cel care va fi director SRI”, a mai spus seful statului.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri