Reprezentanti ai IMM i-au cerut premierului Ponta sa reanalizeze ideea impozitarii trimestriale a microintreprinderilor fara angajati cu 3% din cifra de afaceri + 1.530 lei, din proiectul Codului Fiscal, Ponta spunand ca stie ca actul nu e perfect, dar "numai Dumnezeu" putea face un proiect perfect.

Intr-o discutie organizata vineri la Guvern pe tema dialogului social, un reprezentant al Consiliului National al Intreprinderilor Mici si Mijlocii (IMM) din judetul Iasi a aratat ca aceasta impozitare, propusa pentru anul viitor in proiectul de Cod Fiscal, ar trebui aplicata cu discernamant, pe baza unui test si a unui studiu de impact, avand in vedere ca exista astfel de microintreprinderi si in randul studentilor, iar numarul de IMM-uri la mia de locuitori este inca mic in Romania.

Premierul Victor Ponta i-a raspuns ca proiectul are termen de 30 zile pentru dezbatere pana va fi aprobat de Guvern si a cerut ca toate propunerile de imbunatatire sa fie transmise Ministerului Finantelor, Guvernului si Parlamentului, adaugand insa ca "doar Dumnezeu" ar putea face o forma perfecta a Codului Fiscal. "Vreau sa fac precizarea, si pentru dumneavoastra, pentru toata lumea: 30 de zile pana sa ajunga din nou forma proiectului de Cod Fiscal, ca sa primeasca ministrul Valcov (ministrul de Finante-n.r.) toate propunerile. In niciun caz nu e o forma perfecta si nici nu cred... Doar Dumnezeu ar putea face o forma perfecta a Codului", a spus Ponta.

Microintreprinderile vor fi obligate sa plateasca un impozit indiferent daca au sau nu angajati, firmele cu unul sau mai multi salariati urmand sa achite 3%, respectiv 1% din cifra de afaceri, iar cele care nu au niciun angajat platind trimestrial 3% plus o suma de 1.530 lei.

Astfel, impozitul va fi de 1% pentru microintreprinderile care au peste 2 salariati inclusiv, 3% pentru microintreprinderile care au un salariat, 3% + 1.530 lei trimestrial pentru microintreprinderile care nu au salariati, conform proiectului noului Cod Fiscal.

Pentru microintreprinderile fara salariati si care se afla in dizolvare urmata de lichidare, inactivitate temporara, nedesfasurarea de activitati, impozitul va fi de 3% din cifra de afaceri.
Treptat, in etape, vor fi modificate pragurile pentru incadrarea firmelor in categoria microintreprinderilor, acestea urmand sa creasca de la echivalentul a 65.000 euro in prezent la 75.000 euro din 2017 , 85.000 euro din 2018 si 100.000 euro din 2019.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri