Fostul presedinte Traian Basescu a declarat, marti seara, la B1Tv, ca a vorbit zilnic la telefon cu Elena Udrea si a vizitat-o in "arestul" la domiciliu.

"In toata perioada asta, in care ii este foarte greu, sa stiti ca sunt unul dintre cei care vorbesc cu ea in fiecare zi, ma duc la ea in arest, acolo la ea acasa . Am fost la doamna Udrea acasa, in arestul la domiciliu, am nimerit cand erau avocati, asta e", a spus fostul presedinte Basescu, citat de Mediafax.

Basescu a precizat ca Elena Udrea "nu are interdictie sa se intalnesca" si ca are incredere in aceasta. Udrea "a spus ce stie si ce crede", a adaugat fostul presedinte.

De asemenea, Basescu a remarcat ca este "excesiv" numarul de cereri de arestare pentru Udrea, care "parca se axeaza prea mult pe denunturi".

"In legatura cu Elena Udrea un singur lucru mi se pare excesiv: numarul mare de cereri de arestare. Se pare ca aici avem o problema si un risc datorita presiunii de procurori sa faca dosare multe, sa lupte impotriva coruptiei, parca incep sa se axeze prea mult pe denunturile acestea, langa denunturi trebuie sa mai pui ceva si sa nu-i lasi pe cei care au luat banii sa se puna de acord si sa te trezesti cu declaratii care il incrimineaza pe ministru", a spus Basescu.

El a mai spus ca nu a primit nicio informare de la serviciile de informatii conform carora Elena Udrea ar face lucruri "in neregula".
Intrebat daca serviciile de informatii trebuiau sa il informeze despre Udrea, Basescu a spus: "Categoric da. Nu am primit nicio informare ca Elena Udrea ar face lucruri in neregula". El a adauga ca nici despre Alina Bica nu a primit informatii negative.

Pe de alta parte, Basescu a afirmat ca "securitatea presedintelui" este prost definita, mentionand si faptul ca nu a fost informat de cazul fratelui sau, punandu-se si intrebarea daca Victor Ponta a fost informat in legatura cu cazul cumnatului sau.

"Vorbim ca institutiile statului asigura securitatea presedintelui si demnitarului si cum a fost posibil sa ajunga cu fratele meu in situatia in care s-a ajuns si eu sa nu stiu? Intreb public.Discutam despre siguranta presedintelui. Se ajunge la arestarea cumnatului premierului. L-a informat cineva pe premier? Discutam de securitatea primilor patru oameni in stat. La noi este prost definita securitatea demnitarului. Ei considera ca securitatea inseamna sa nu imi dea cu parul in cap sau sa nu ma scuipe", a comentat Basescu.

Sursa foto: Mediafaxfoto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri