3 Martie 2015

Victor Ponta propune la resedinta ambasadorului Italiei axa Roma-Washington. Gluma de complezenta sau gafa?



Victor Ponta, premierul Romaniei, a declarat ca ar propune o axa Roma-Washington, "pentru ca e la moda". Premierul a facut aceasta remarca la resedinta ambasadorului Italiei, in contextul in care axa politicii externe romanesti s-a schimbat, cel putin la nivel declarativ, dupa inlocuirea Londrei cu Berlinul.

"Daca se schimba axa Londra-Washington in Berlin-Washington, pentru ca e la moda, eu as propune sa facem Roma-Washington. Ca e Londra, Roma, Berlin...important e ca, in final, sa fim cu totii la Washington si Bucuresti prezenti. Cu siguranta, pentru mine intotdeauna e o placere sa merg intai in Italia, la Roma, si apoi in restul Europei", a spus Ponta, prezent la resedinta ambasadorului Italiei la Bucuresti, unde a primit legitimatia de italofon, confom Mediafax.

In luna ianuarie, Eduard Hellvig, noul sef al SRI, a scris, pe blog, ca prioritatea fundamentala a anului 2015 este ancorarea mai pronuntata si activa a Romaniei in ecuatia securitatii euro-atlantice, pe axa Washington-Berlin-Bucuresti, inlocuind astfel Londra cu Berlin in axa lansata de fostul presedinte Traian Basescu.



Citeste si