Presedintele Klaus Iohannis s-a intalnit, marti, cu directorul FBI, James Comey. "Vizita inaltului oficial american a reprezentat un bun prilej pentru trecerea in revista a unor probleme de interes comun, in spiritul excelentei cooperari care exista intre serviciile de informatii ale Romaniei si FBI. Romania si Statele Unite ale Americii trebuie sa faca fata unor noi provocari de securitate generate, spre exemplu, de terorism sau criminalitatea cibernetica si, tocmai de aceea, serviciile de informatii trebuie sa fie pregatite sa raspunda unor asemenea riscuri", se arata in comunicatul transmis de Adminstratia Prezidentiala.

Sursa citata mentioneaza totodata ca, "alaturi de colaborarea in plan militar, cooperarea in zona de contrainformatii si a institutiilor de aplicare a legii reprezinta un element cheie al parteneriatului strategic dintre Romania si Statele Unite ale Americii". In cadrul vizitei la Bucuresti, directorul FBI, James Comey, a avut de asemenea intrevederi cu premierul Victor Ponta si cu noul director al SRI, Eduard Hellvig.

De asemenea, cu ocazia vizitei in Romania a directorului FBI, la sediul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, a avut loc o intrevedere la care au participat procurorul general Tiberiu Nitu, procurorul-sef al DNA Codruta Kovesi si procurorul-sef adjunct al DIICOT Elena Hosu.

Sursa foto: Shutterstock / Arderea unui document secret