Traian Basescu a scris pe Facebook ca ii pare rau pentru cele 127 familii din comuna Nana care au sechestru pe terenurile agricole restituite in perioada 1996-2010, aratand ca aceste familii suporta consecintele unor actiuni politice indreptate impotriva sa.

”Imi pare rau pentru cele 127 familii din comuna Nana care au sechestru pe terenurile agricole restituite in perioada 1996-2010. Pe fond, aceste familii suporta consecintele unor actiuni politice indreptate impotriva mea”, a scris fostul presedinte al Romaniei pe Facebook.

El a tinut sa precizeze ca ”nu exclude posibilitatea ca in procesul de restituire sa fi existat ilegalitati”, adaugand ca ”asta va constata justitia iar cei care au incalcat legea vor raspunde”

”Sper ca astfel de investigatii sa se faca in toata tara, incepand spre exemplu cu judetele Vrancea si Timis. Ioana Basescu a cumparat de la o firma italiana cele 290, 4 hectare de la Nana in octombrie 2013 in baza inscrisurilor legale de la cartea funciara, cu deplina buna credinta. Oare de ce timp de trei ani cit timp firma italiana a detinut proprietatea terenurilor nu s-a facut nici o investigatie ?”, s-a intrebat Basescu, pe pagina de socializare.

Tribunalul Calarasi a mentinut sechestrul pe terenul pe care fiica cea mare a fostului presedinte Traian Basescu, Ioana Basescu, il are in comuna Nana, despre care procurorii au suspiciuni ca a fost retrocedat in mod ilegal.

Sechestrul a fost instituit de procurorii de la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ) in 16 februarie, atat pe terenul Ioanei Basescu, cat si pe cele ale unor inculpati din acest dosar.

Potrivit unor surse din PICCJ, citate de Mediafax, anchetatorii au pus sub sechestru mai multe bunuri mobile si imobile, dar si un teren de 735 de hectare, in cazul caruia procurorii au suspiciuni ca a fost retrocedat in mod ilegal. Din cele peste 700 de hectare puse sub sechestru de PICCJ face parte si terenul Ioanei Basescu.

Fiica fostului sef al statului a contestat masura procurorilor in instanta.

In 4 iulie 2014, procurorii Parchetului ICCJ anuntau ca au inceput urmarirea penala in dosarul Nana fata de sapte membri ai Comisiei de Fond Funciar a comunei Nana, ei fiind acuzati de 135 de fapte privind terenuri retrocedate ilegal mai multor persoane.
Potrivit Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie, in dosarul privind retrocedarea unor terenuri in comuna Nana, judetul Calarasi, in 24 iunie a fost extinsa urmarirea penala fata de Tudorita Niculae, Florian Decu, Marius Gelu Neagu, Marian Dobre, Georgica Stolea si Constantin Manea, membri ai Comisiei de Fond Funciar a comunei Nana.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri