Dan Diaconescu: asternuturi si carpete de acasa

Dan Diaconescu: asternuturi si carpete de acasa

Dan Diaconescu, condamnat la cinci ani si sase luni de inchisoare cu executare, in urma unei decizii definitive, a ajuns in penitenciarul Rahova, unde va sta in perioada de carantina de 21 de zile. Fondatorul PP-DD a fost ridicat, in data de 4 martie, de la locuinta sa, acesta iesind tinand mainile incatusate ridicate.

Odata ajuns acolo, Diaconescu a trimis o scrisoare familiei sale, prin care a cerut o pereche de papuci, asternuturi si doua carpete, arata EVZ.ro.

Fondatorul OTV a fost acuzat de santajarea unui primar si a unui om de afaceri, dupa ce ar fi cerut sume de bani sub amenintarea dezvaluirii unor detalii compromitatoare despre acestia pe postul de televiziune OTV.

Sursa foto: Mediafax Foto.

Elena Udrea - episodul "fara foehn si sutien in inchisoare"

Elena Udrea - episodul "fara foehn si sutien in inchisoare"

Elena Udrea, arestata preventiv in dosarul Gala Bute, nu a ezitat sa faca publice nemultumirile sale cu privire la conditiile din arestul Politiei Capitalei, chiar intr-un discurs tinut in Planul Camerei Deputatilor. Ea s-a plans de faptul ca i-a fost luat sutienul, ca a stat intr-o camera mica, mentionand si faptul ca avea apa calda doar dimineata si noaptea si WC-ul din camera era unul de tip turcesc. Politiciana a stat in arest preventiv in Dosarul "Microsoft" in perioada 11-17 februarie, cand a fost plasata in arest la domiciliu.

"Pe 9 februarie ati votat, pe 10 am fost retinuta, pe 11 arestata preventiv. Am fost dusa in Arestul Politiei Capitalei, am fost verificata la sange, am fost dezbracata, mi-au luat sutienul si am fost dusa intr-o camera de 3 pe e, unde erau patru paturi, cate doua suprapuse. Apa calda era doar dimineata si noaptea, iar WC-ul era de tip turcesc, fara usa, dar dotat cu un dus pe care sa il folosim cand trageam apa. In el puneam, cand nu-l folosea nimeni, un PET, ca sa nu vina sobolanii", a spus atunci Elena Udrea.

Nu aveai acces la foehn, ceea ce da sanse cel putin pentru o raceala, daca nu cumva chiar la pneumonie.

In plus, Elena Udrea a propus atunci sa varuiasca peretii camerei in care statea in detentie si sa ii acopere cu tapet, sa schimbe mobilierul si sa vopseasca gratiile si caloriferele, toate acestea cu fonduri proprii. Ea a vorbit in fara colegilor deputati despre starea peretilor, dar si despre riscul unor boli.

"Peretii erau scorojiti, geamul nu se inchidea si era mereu curent, iar daca te spalai pe cap, nu aveai acces la foehn, ceea ce da sanse cel putin pentru o raceala, daca nu cumva chiar la pneumonie", a mai declarat ea.

Deputata PMP a fost arestata pentru 30 de zile, fiind acuzata de savarsirea a trei infractiuni de luare de mita, abuz in serviciu, tentativa de folosirea de documente sau declaratii false, inexacte sau incomplete, in vederea obtinerii pe nedrept de fonduri din bugetul Ununii Europene, dar si folosire a influentei in scopul obtinerii de foloase necuvenite.

Relu Fenechiu: Am stat in camera cu homosexuali

Relu Fenechiu: Am stat in camera cu homosexuali

Fostul ministru liberal Relu Fenechiu, care are de ispasit cinci ani de inchisoare in dosarul "Transformatorul", s-a plans, intr-un interviu acordat recent publicatiei iesene NewsPro, de conditiile din Penitenciarul de Maxima Siguranta Iasi. Acesta a fost transferat in Penitenciarul Vaslui, unde va avea conditii mai bune.

Intre cei cu care am stat in camera au fost homosexuali si detinuti condamnati pentru sex cu minori.

Relu Fenechiu a spus ca a dormit in paturi ruginite, chiuveta la fel, geamurile camerei nu se inchideau, iar baia era "infecta". Fostul ministru al Transporturilor a adaugat ca a vopsit singur baia si a varuit jumatate dijn camera in care statea.

"In camera si in baie era curat pentru ca spalam zilnic, dar asta nu s-a datorat administratiei penitenciarului. Intre cei cu care am stat in camera au fost homosexuali si detinuti condamnati pentru sex cu minori. Fiind, insa, si ei incadrati in categoria detinutilor vulnerabili, nu a avut nimeni vreo retinere in a ne caza in aceeasi camera", a declarat el intr-un interviu acordat NewsPro.

Sursa foto: Mediafax Foto.

Cristi Borcea si "palatul" cu gratii

Cristi Borcea si "palatul" cu gratii

Fostul actionar al echipei de fotbal Dinamo, Cristi Borcea, este in prezent arestat la Penitenciarul Poarta Alba, unde si-a transformat conditiile de detentie in asa fel incat sa se apropie cat mai mult de confortul de acasa.

Un raport realizat de Administratia Nationala a Penitenciarelor in urma unei anchete arata ca acesta a beneficiat de renovarea celulei, in care a avut mocheta pe jos, un televizor plasma, frigider, dar si un calorifer electric in timpul iernii, facilitati la care alti detinuti nu au acces, cel putin nu in mod legal.

Mai mult, Cristi Borcea a avut acces si la aparate de fitness, mai exact la o banda de alergat si bicicleta. Oficialii de la ANP au mai aratat ca gardienii i-au facilitat accesul la un telefon instalat pentru el in zona spalatoriei in care trebuia sa lucreze.

Cristi Borcea are de executat sase ani de inchisoare in dosarul Tranferurilor, in care au mai fost condamnati Gica Popescu, George Copos, Mihai Stoica, Giovanni si Victor Becali, Jean Padureanu si Gheorghe Netoiu.

Monica Iacob Ridzi si apelul la clementa

Monica Iacob Ridzi si apelul la clementa

Monica Iacob Ridzi, condamnata la cinci ani de inchisoare cu executare pentru fapte de abuz in serviciu comise in perioada cand era ministru al Tineretului si Sportului, a postat pe blogul personal un articol in care denunta faptul ca cei ajunsi in inchisoare sunt "condamnati, a doua oara, la umilinta". De asemenea ea a precizat, legat de conditiile din detentie, ca nu respecta demnitatea umana si ca sunt de natura sa ii agraveze starea de sanatate.

Textul, intitulat "Apel la reflectie", ii este adresat ministrului Justitiei, care este invitat sa viziteze inchisorile din Romania si sa vada conditiile in care sunt tinuti detinutii.

"Legat de conditiile din penitenciar, acestea nu pot decat sa-mi agraveze situatia medicala. Probabil vi le imaginati, au fost prezentate public de sotul si avocatii mei, pot sa va spun sigur ca nu asigura respectarea demnitatii umane cum prevede legea 254/2013 la art. 4.

Pot sa va spun ca nu am fost condamnata doar la o pedeapsa privativa de libertate. Am fost condamnata sa stau in frig, ma incalzesc – ca si celelalte detinute – cu sticle de apa incalzita la filtrul de cafea, am fost condamnata sa fac dus de 3 ori pe saptamana in cele 10 minute cat este apa calda acum (cele 10 minute le impart cu colega de camera pentru ca avem un singur dus – de fapt, o teava in loc de dus, dar ne bucuram ca niste copii cand o avem …).

Mai mult, am fost condamnata sa ma plimb maxim o ora pe zi intr-o “cusca” de aproximativ10 m / 4 m in care cerul il vezi tot prin gratii acoperite cu plasa deasa. Sau am fost condamnata sa nu ma plimb deloc daca ora de “plimbare” se suprapune ca program cu ora de vizita", a scris fostul ministru pe blogul sau.

Administratia Nationala a Penitenciarelor a contrazis afirmatiile acesteia, in urma unei vizite in Penitenciarul Gherla, in care a fost inchisa Monica Iacob Ridzi. In urma unei solicitari de internare, ea a fost transferata in Spitalul Penitenciar Jilava.

Sursa foto: Inchisoarea in care a stat Al Capone in penitenciarul din Philadelphia / Shutterstock.