Victor Ponta, presedintele PSD si prim-ministru al Romaniei, a sustinut, luni, in debutul sedintei BPN, referindu-se la motiunea simpla depusa de PNL pe tema absorbtiei fondurilor europene, ca "scandalul non-stop" facut de liberali poate avea ca efect negativ, la Bruxelles, oprirea fondurilor europene.

"Exista un singur efect negativ: scandalul non-stop facut de PDL-PNL, la Bruxelles poate sa duca la ideea ca romanii acolo se cearta, e rau ca le-am dat fonduri europene, mai bine le oprim din nou, cum le oprisera in 2011", a spus Ponta.

El a aratat ca motiunea PNL este "demagogica", in conditiile in care gradul de absorbtie a crescut in guvernarea comuna cu PNL. "Vreau sa aratam foarte clar demagogia motiunilor pe fonduri europene, pe langa faptul ca nu are fundament. Am preluat in 2012 cu 7% absorbtie, suntem la 55%, dar am si guvernat impreuna. Adica impreunacu liberalii am reusit aceste succese, chiar daca acum ne critica pentru ele", a spus Ponta.

Victor Ponta: Poate intelegem exemplul Germaniei. Dorinta PNL de a avea toata puterea e un lucru rau

Presedintele PSD, Victor Ponta a declarat, luni, in debutul sedintei BPN, ca Germania da Romaniei un exemplu inteligent: de conlucrare a crestin-democratilor cu social-democratii, el sustinand ca aceasta situatie trebuie inteleasa si in Romania, dorinta PNL de a avea toata puterea fiind un lucru rau.

"Dincolo de intalnirea guvernamentala, vreau doar sa apreciez faptul ca domnul Frank-Walter Steinmeier, ca si vicecancelarul Sigmar Gabriel, sunt social-democrati si ca Germania ne da un exemplu foarte bun de faptul ca pot sa lucreze impreuna crestin-democratii, cancelarul Merkel, si ceilalti, cu social-democratii pentrui tara lor. Poate intelegem si noi din exemplul asta inteligent, ca putem sa lucram impreuna si ca dorinta noului PNL de a avea ei toata puterea, fara sa stie ce sa faca cu ea, e un lucru rau pentru Romania", a spus presedintele PSD.

Citeste si:
Dancila: Am luat cele mai ambitioase masuri de stimulare a afacerilor
Viorica Dancila: Guvernul...

Ministrul german de Externe, Frank-Walter Steinmeier, face, luni, o vizita in Romania, in cadrul careia va purta, la Bucuresti, convorbiri politice cu presedintele Klaus Iohannis, cu premierul Victor Ponta si cu ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, si va participa la o serie de evenimente la Sibiu.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si