Klaus Iohannis, pesedintele Romaniei, a declarat inainte de vizita de stat din Polonia, ca relatia cu acest membru UE este o prioritate, atat in plan european cat si transatlantic, subliniata de existenta unui parteneriat strategic.

Presedintele Iohannis sustinut o declaratie de presa, la Aeroportul International ”Henri Coanda” din Otopeni, in care a aratat ca efectueaza vizita de stat in Polonia la invitatia omologului sau, Bronisaw Komorowski. Seful statului a apreciat ca ”relatia cu Polonia este o prioritate pentru Romania, atat in plan european cat si in plan transatlantic, subliniata de existenta unui parteneriat strategic”, informeaza Mediafax.

”Tarile noastre sunt legate de o istorie comuna, de cooperare si solidaritate in momente cruciale”, a mai declarat Klaus Iohannis. Presedintele a mentionat ca agenda intalnirilor cuprinde discutii legate de evolutia relatiilor bilaterale, din punct de vedere economic, politic si militar. ”Avem in vedere proiecte concrete de cooperare intre Romania si Polonia, in cadrul Uniunii Europene si NATO, cu accent pe cooperarea regionala”, a spus seful statului.

Klaus Iohannis a mai afirmat ca in cadrul vizitei se va discuta si tema securitatii, cu referire in mod deosebit la chestiunea Ucrainei. ”Ambele state au un interes major fata de vecinatatea estica. De aceeea, cred ca exista premise ca impreuna, Romania si Polonia sa joace un rol important in configurarea cooperarii NATO si UE, cu partenerii din regiune”, a mai spus presedintele Romaniei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri