Klaus Iohannis si omologul sau polonez Bronislaw Komorowski au decis organizarea unei intalniri la nivel de sefi de stat regionali in aceasta toamna la Bucuresti, in pregatirea Summit-ului Aliantei care va avea loc la Varsovia in 2016, a spus presedintele Romaniei la Varsovia.

”Impreuna cu domnul presedinte Komorovski am convenit sa organizam in toamna acestui an, la Bucuresti, o noua editie a unei intalniri, la nivel de sefi de state, in formatul care a avut loc in iulie, anul trecut, la Varsovia, un format regional, pe care il consideram important, si care intareste colaborarea regionala si este un instrument foarte util in pregatirea Summit-ului NATO de la Varsovia din 2016”, a declarat Klaus Iohannis, in cadrul declaratiei de presa comune sustinuta alaturi de presedintele Republicii Polone, Bronisaw Komorowski, potrivit Mediafax.

Presedintele Romaniei a adaugat ca urmeaza sa se stabileasca, impreuna si cu ceilalti sefi de state, data concreta a acestei intalniri, care cu siguranta va contribui la imbunatatirea coeziunii din regiune si la armonizarea punctelor de vedere, in pregatirea Summit-ului NATO. Presedintele Klaus Iohannis se afla, joi, la Varsovia, unde efectueaza o vizita oficiala, la invitatia presedintelui Republicii Polone, Bronisaw Komorowski.

Klaus Iohannis si Kronislaw Komorowski au adoptat o declaratie comuna de continuare a parteneriatului strategic Romania-Polonia

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, la Varsovia, ca a adoptat, impreuna cu omologul sau polonez, Bronisaw Komorowski, o declaratie comuna, ca o ”continuare si amplificare a celei privind Parteneriatul strategic dintre Romania si Polonia, incheiata in 2009, la Bucuresti”.

Seful statului a aratat, dupa intalnirea oficiala cu presedintele Republicii Polone, Bronisaw Komorowski, ca au discutat despre contextul de securitate in vecinatatea estica si despre rolul si responsabilitatile pe care Romania si Polonia le au in regiune. ”Pornind de la acestea, am convenit cu presedintele Komorowski ca este necesara o reevaluare si o reconsolidare a Parteneriatului nostru strategic”, a spus Iohannis.

El a anuntat ca in acest sens, s-a adoptat o declaratie comuna, ca o continuare si amplificare a celei privind Parteneriatul strategic dintre Romania si Polonia incheiata la Bucuresti, in 2009. ”Aceasta noua declaratie subliniaza faptul ca relatiile dintre tarile noastre se afla in prezent intr-un moment de varf al evolutiei lor, dar si ca dorim sa le aprofundam in special pe componenta strategica", a tinut sa precizeze Klaus Iohannis.

Presedintele Romaniei a mai afirmat in declaratia de presa comuna sustinuta alaturi de omologul sau polonez ca este foarte bucuros sa se afle in Polonia, mai ales ca invitatia presedintelui Republicii Polone, Bronisaw Komorowski i-a fost adresata chiar in prima zi dupa alegerea ca presedinte al Romaniei. ”De atunci am pregatit aceasta vizita si iata ca am ajuns sa ne vedem. Aceasta vizita pe care o fac la inceput de mandat subliniaza si vreau sa sublinieze importanta pe care o acord, pe care o acordam relatiei intre Romania si Polonia. Aceasta relatie se bazeaza pe un Parteneriat strategic de substanta existent, pe care vrem sa-l aprofundam", a mai aratat Klaus Iohannis.

Seful statului polonez, Bronislaw Komorowski, l-a felicitat, in noiembrie, pe presedintele ales al Romaniei, Klaus Iohannis, pentru castigarea alegerilor din Romania si l-a invitat sa faca o vizita in Polonia. ”Va felicit calduros pentru victoria in alegerile prezidentiale", se preciza in mesajul de felicitare care i-a fost trimis lui Klaus Iohannis pe 20 noiembrie si care a fost publicat pe site-ul Ambasadei Poloniei la Bucuresti.

"Polonia si Romania sunt legate nu numai de o istorie si de o prietenie de secole, dar si de provocari comune atat in imediata noastra vecinatate, cat si la nivel global. Parteneriatul Strategic dintre tarile noastre constituie o platforma ideala pentru adancirea cooperarii bilaterale si la nivelul forumurilor internationale, printre altele in cadrul Uniunii Europene si al Aliantei Nord-Atlantice", transmitea presedintele polonez, invitandu-l pe presedintele ales al Romaniei intr-o vizita la Varsovia. "O intalnire personala ar fi o ocazie perfecta pentru a discuta problemele curente si perspectivele dezvoltarii contactelor bilaterale. Profitand de ocazie, as dori sa va invit sa faceti o vizita la Varsovia in viitorul apropiat", anunta atunci Komorowski.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri