23 Martie 2015

Raport PSD: Ruperea USL, efect politic limitat; Guvernul, sustinut de majoritate parlamentara stabila



Ruperea USL a avut un efect politic limitat, iar Cabinetul Ponta are, pentru a doua parte a mandatului, una dintre cele mai stabile pozitii si beneficiaza de sustinerea unei majoritati de 321 parlamentari, fata de 402, cat inregistra USL, se afirma in raportul conducerii PSD.

Documentul, pe care liderul PSD, premierul Victor Ponta, il va prezenta la Consiliul National, reunit vineri si sambata, mentioneaza faptul ca, exceptand Guvernele Adrian Nastase, Calin Popescu-Tariceanu si Victor Ponta, toate Cabinetese, incepand cu anul 1992, au devenit minoritare pana la finalul mandatului lor, scrie Mediafax.

Potrivit raportului, Cabinetul Ponta se bucura, pe vremea USL, de sustinerea a 420 de parlamentari, in timp ce, dupa ruperea USL, sustinerea Cabinetului PSD a scazut de la 377 la 321 parlamentari.

"Daca Guvernul PSD, investit in 2004, a inregistrat, la finalul mandatului, o erodare de 15%, cazul Cabinetului Ponta este unul special. Aceasta deoarece ruperea USL a avut, in pofida impactului sau public, un efect politic limitat. Chiar daca super-majoritatea a fost, in mod evident, afectata, PSD a reusit rapid sa isi consolideze statutul guvernamental, astfel incat Guvernul are, pentru cea de-a doua parte a mandatului, una dintre cele mai stabile pozitii. In prezent, majoritatea parlamentara este stabila, retestata in cateva randuri dupa alegerile prezidentiale, iar perspectivele pentru anul urmator sunt, de asemenea, pozitive", se arata in document.



Citeste si