Biroul Permanent al Senatului a declansat procedurile pentru numirea unui inlocuitor la sefia ANI, post ramas vacant dupa ce Horia Georgescu si-a depus demisia, ca urmare a retinerii din partea DNA.

Vicepresedintele Senatului Cristian Dumitrescu a facut aceste precizari dupa sedinta Biroului Permanent. Potrivit lui Dumitrescu, Consiliul de Integritate al ANI va face propunerea de candidat pentru functia de presedinte al ANI, propunere care va ajunge la Comisia juridica pentru un raport si, apoi, va intra in plen.

"Am luat la cunostinta de faptul ca Horia Georgescu si-a depus demisia, constatam vacantarea postului, demaram procedurile pentru numirea unui nou presedinte al ANI, care dureaza maxim o luna", a mai spus Dumitrescu.

Horia Georgescu si-a dat demisia de la conducerea ANI, dupa ce a fost retinut, in dosarul in care este acuzat ca, alaturi de alti fosti membri ai comisiei pentru stabilirea despagubirilor din ANRP, a aprobat despagubiri pentru imobile supraevaluate cu aproximativ 75 de milioane de euro.

Ulterior, el a fost arestat pentru 30 de zile, in urma unei decizii a instantei supreme. Horia Georgescu a fost presedinte al Agentiei Nationale de Integritate din aprilie 2012. Pana la alegerea unui nou sef al ANI, institutia este condusa de vicepresedintele Bogdan Stan.

2015, anul celor mai multe...
Citeste si: 2015, anul celor mai multe demisii din Parlament


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Horia Georgescu, fost sef ANI, condamnat la 4 ani de inchisoare