Barack Obama, presedintele SUA, l-a nominalizat pe Hans G. Klemm in functia de ambasador in Romania, arata un comunicat publicat pe site-ul Casei Albe.

Hans G. Klemm, un diplomat de cariera, este consilier al subsecretarului pentru Management la Departamentul de Stat, o functie pe care o detine din ianuarie 2015. Anterior, in perioada 2012-2015, el a fost principalul asistent al secretarului in Biroul pentru Resurse Umane al departamentului, iar inainte de aceasta functie a ocupat postul de coordonator pentru Statul de Drept si Respectarea Legii la ambasada din Kabul, in Afganistan (2010-2012).

Klemm a fost ambasador al Statelor Unite in Timorul de Est din 2007 pana in 2010, si ofiter de rangul doi pentru Afaceri Economice la ambasada americana din Tokyo, in perioada 2006-2007. Din 2004 pana in 2006, el a fost director adjunct al Biroului pentru Dezvoltarea carierei in Biroul pentru Resurse Umane.

Intre 2000 si 2001, Klemm a fost director adjunct al Biroului pentru UE si Afaceri Regionale din cadrul Biroului pentru Afaceri europene si eurasiatice. Klemm a ocupat si pozitii in Germania, Japonia, Coreea de Sud si Trinidad Tobago, in cadrul Departamentului de Stat.

El este absolvent al Universtatii Indiana si are o diploma de master la Universitatea Stanford. Ultimul ambasador american in Romania a fost Mark Gitenstein, care si-a incheiat mandatul la 14 decembrie 2012.

Citeste si:
Forumul Judecatorilor, semnal de alarma cu privire la pasivitatea CSM
Forumul Judecatorilor critica...

Sursa foto: Ambasada SUA la Kabul

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Banking in stil american: Hans Klemm, prezent "botezul" First Bank