Recep Tayyip Erdogan: Cred ca sprijinul Romaniei pentru aderarea Turciei la UE va fi si mai hotarat

Presedintele turc, Recep Tayyp Erdogan, a apreciat ca sprijinul Romaniei pentru aderarea Turciei la UE va fi "si mai hotarat" in perioada urmatoare, in timp ce presedintele Klaus Iohannis a subliniat ca si Turcia si Uniunea Europeana ar avea de castigat din aceasta aderare.

"Romania sustine Turcia in procesul de aderare la Uniunea Europeana. Cred ca atat UE cat si Turcia ar avea de castigat in toate domeniile, de la dezvoltare economica la stabilitatea regionala, in urma integrarii europene a Turciei", a declarat, miercuri, la Palatul Cotroceni, presedintele Klaus Iohannis, in cadrul unei conferinte comuna de presa cu presedintele turc, Recep Tayyp Erdogan, aflat in vizita la Bucuresti, potrivit Mediafax.

La randul sau, liderul de la Ankara a multumit Romaniei pentru acest sprijin. "Cred ca in perioada urmatoare sprijinul Romaniei va fi si mai hotarat in acest proces de aderare al Turciei la UE", a afirmat Recep Tayyip Erdogan.

Klaus Iohannis: Facem un nou studiu de fezabilitate privind cablul energetic dintre Romania si Turcia

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, astazi, ca in prezent se face un nou studiu de fezabilitate legat de cablul energetic Romania-Turcia si ca l-a rugat pe presedintele Recep Tayyp Erdogan sa mai astepte "un pic" pana se vor trage concluzii pentru a se gasi cele mai bune solutii in acest sens.

Citeste si:
Erdogan le cere copiilor să nu mai deseneze curcubeie
Regimul Erdogan le interzice...
Citeste si:
Coronavirus - cum se transmite, simptome, tratament
Coronavirus - cum se...

Intrebat daca a discutat cu presedintele Recep Tayyp Erdogan despre proiectul privind cablul energetic dintre Romania si Turcia, presedintele Klaus Iohannis a declarat: "Am abordat in discutia noastra tete-a-tete aceasta chestiune. In momentul de fata situatia este urmatoarea: a existat un studiu de fezabilitate care a fost realizat acum mai multi ani. S-a considerat ca nu toate datele relevante au fost elucidate si s-a comandat de catre autoritatile competente un nou studiu de fezabilitate care releva mai bine ce se poate obtine".

Klaus Iohannis a afirmat ca acest proiect este in prima faza de studiu, astfel ca l-au rugat pe omologul turc sa mai astepte "un pic". "L-am rugat pe domnul presedinte sa asteptam un pic pana avem concluziile noului studiu de fezabilitate si dupa aceea sa se gaseasca intre cele doua guverne cele mai bune solutii pentru a continua intr-o forma sau alta discutiile pe securitatea energetica", a spus seful statului.

Presedintele Recep Tayyp Erdogan a subliniat ca Turcia a discutat despre transferul de energie electrica atat cu Romania cat si Bulgaria. "Acesta nu este un proiect nou. Noi am discutat despre transferul de energie electrica atat din Romania cat si din Bulgaria. Ministri nostri ai energiei isi continua intalnirea. Principiul nostru este sa castige ambele parti si pana la urma noi vom face pasul in sensul de a alege cea mai buna oferta", a precizat Recep Erdogan.

Citeste si:
Majoritatea localităţilor, inclusiv Bucureşti, scenariu verde...
Majoritatea localităţilor,...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri