Deputatul PNL Ioan Oltean a propus, printr-un proiect de lege, organizarea, trimestrial, in consiliile locale de sesiuni de intrebari orale in care consilierii vor putea, timp de o ora, sa puna intrebari primarilor si viceprimarilor pe teme de actualitate locala.

Proiectul depus de Oltean modifica, in acest sens, statutul alesilor locali. Potrivit proiectului, consiliile locale ale localitatilor cu peste 5.000 de locuitori vor fi obligate sa organizeze trimestrial o sesiune de intrebari orale pe teme de actualitate locala. Intrebarile vor fi adresate exclusiv primarului si viceprimarilor de catre consilierii locali, numarul de intrebari fiind in functie de proportia partidelor reprezentate politic in consiliu, potrivit Mediafax.

Intrebarile vor fi adresate de opozitie si putere in mod alternativ, iar debutul va se va face prin tragere la sorti. In formularea intrebarilor, consilierii locali se vor baza pe consultarea comunitatilor locale. Oltean precizeaza, in expunerea de motive, ca, asa cum exista la nivelul Parlamentului o sesiune de intrebari si interpelari adresate Guvernului, si comunitatile locale trebuie sa fie deschise dezbaterilor constructive.

Potrivit lui Oltean, democratia locala nu poate functiona decat daca opozitia va avea suficiente instrumente de exprimare si control, iar majoritatea sa se constituie intr-un executiv stabil. Proiectul a fost depus pe 1 aprilie si se afla in consultare publica la Camera Deputatilor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri