Partidele politice trebuie sa tina cont de dorinta de schimbare a electoratului, iar daca schimbarea va fi mimata exista riscul ca, pe fondul unor dezamagiri populare, sa apara forte politice nocive pentru democratie, spune co-presedintele PNL, Alina Gorghiu.

Alina Gorghiu a declarat, vineri, la Congresul UDMR, ca cetatenii Romaniei, fie ca sunt romani sau maghiari, asteapta de la partidele politice un alt mod de a face politica, transmite corespondentul Mediafax.

"Cetatenii Romaniei, fie ca sunt romani sau maghiari sau de alte etnii, asteapta un alt mod de a face politica, de la noi, de la PSD, de la UDMR si cred ca avem obligatia de a onora aceasta asteptare. Se doresc figuri noi in politica, e nevoie de experienta in politica, de lideri competenti, de respectarea unor criterii de integritate, e un moment oportun sa regasim standardele politice. Atat PNL, cat si UDMR, au puterea sa se schimbe pe ele insele si sa schimbe politica romanesca. Daca, insa, partidele politice nu vor intelege si nu vor tine cont de dorinta societatii de schimbare, esecul nu va fi doar electoral. Daca politica romaneasca va mima schimbarea, exista riscul ca pe fondul unor dezamagiri populare sa apara forte politice nocive pentru democratie”, a spus Gorghiu.
Potrivit acesteia, cand partidele esueaza si democratia poate esua, in conditiile in care "se gasesc mereu forte extremiste anti-democratice gata sa profite de dezamagirea cetatenilor”.

"Purtam impreuna, lideri si partide politice, o mare responsabilitate pentru viitorul cetatenilor din Romania, sper sa avem puterea de a merge pe drumul consolidarii democratiei si statului de drept”, a conchis liderul liberal. Cel de-al 12-lea Congres al UDMR se desfasoara in perioada 17 - 18 aprilie la Casa de Cultura a Studentilor din Cluj-Napoca. Singurul candidat pentru functia de presedinte al Uniunii este actualul lider al uniunii, Kelemen Hunor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri