Presedintele Klaus Iohannis a declarat, luni, dupa finalizarea consultarilor cu partidele, de la Palatul Cotroceni, ca incet, dar sigur, cu acest tip de consultari, se intra in normalitate, fiind ”un nou pas spre o altfel de politica, a normalitatii”.

”Incet dar sigur, cu acest tip de consultare intram in normalitate. Cred ca este un nou pas facut spre o altfel de politica, o politica a normalitatii. Urmatorul pas, sigur, este ca aceste discutii sa se si concretizeze in proiecte asteptate si de politicieni si de cetateni”, a spus presedintele Iohannis, potrivit Mediafax.

El a adaugat ca poate spune faptul ca, in urma consultarilor, ”suntem pe drumul cel bun”.

Iohannis a tinut sa precizeze ca sunt cateva proiecte de la precedentele consultari care au progresat, dar ”sunt si teme sensibile, unele dintre ele, precum votul pentru diaspora, care nu au facut progrese”.

”Le-am luat astazi in discutie pe toate”, a mai declarat Klaus Iohannis.

S-a ajuns la un acord pe trei mari chestiuni, voi urmari cu mare atentie

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, dupa consultarile de la Cotroceni, cu partidele parlamentare, ca s-a ajuns la un acord pe trei mari chestiuni, adoptarea legii alegerilor locale, a legii finantarii partidelor si a campaniilor, legea alegerilor parlamentare si votul prin corespondenta.

Seful statului a precizat ca, in urma discutiilor cu reprezentantii partidelor parlamentare, o prima concluzie este ca ”exista un acord pe trei mari chestiuni”.

Astfel, potrivit lui Klaus Iohannis, s-a stabilit ca pana la jumatatea lunii mai, sa fie aprobate de Parlament si trimise spre promulgare legea privind alegerilor locale, si legea privind finantarea partidelor si a campaniilor electorale.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri