Primarul Iasiului, Gheorghe Nichita, a fost retinut de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), dupa mai mult de sapte ore de audieri, fiind suspectat de abuz in serviciu.

Nichita va fi prezentat astazi la Tribunalul Bucuresti cu propunere de arestare.

Alaturi de el, vor fi adusi in fata instantei si seful Politiei Locale iesene Liviu Hliboceanu si adjunctul sau Stefan Avarvarei, retinuti in cursul serii de joi in acelasi dosar, anunta Mediafax.

Primarul Gheorghe Nichita a fost ridicat de procurorii anticoruptie de la vila sa din Copou, joi, in jurul orei 14.30 si adus la Bucuresti in jurul orei 19.00 pentru audieri.

Intr-un comunicat de presa transmis joi dimineata, Directia Nationala Anticoruptie arata ca procurorii de la Sectia de combatere a coruptiei fac 21 de perchezitii in judetul Iasi, intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind infractiuni asimilate celor de coruptie, comise de la inceputul anului 2015 pana in prezent.

Citeste si:
Nichita, la zdup. Urdareanu, la domiciliu, dupa ce a recunoscut tot
Gheorghe Nichita, arestat....

Primarul Iasiului, Gheorghe Nichita, este suspectat de abuz in serviciu, fiind acuzat ca ii folosea pe angajatii Politiei Locale, institutie subordonata primariei, sa supravegheze anumite persoane, iar directorul Politiei Locale il tinea la curent cu toate detaliile legate de persoanele urmarite.

Potrivit unor documente ale anchetatorilor, incepand cu luna ianuarie a acestui an primarul Gheorghe Nichita a solicitat unor angajati ai Politiei Locale Iasi, institutie aflata in subordinea sa, sa efectueze actiuni de supraveghere operativa a unor persoane, folosind personalul institutiei si bunurile aflate in dotarea Politiei Locale Iasi.

Pentru a cunoaste exact deplasarile unor persoane despre care dorea sa cunoasca toate detaliile, Nichita i-a pus pe politisti sa le supravegheze si sa supravegheze inclusiv persoanele cu care acestea se intalnesc.

Anchetatorii mai spun ca primarul Iasiului le dadea dispozitie directorului general al Politiei Locale Iasi, Liviu Hliboceanu, si sefului de serviciu Stefan Avirvarei sa trimita politisti din subordine in locurile unde stia ca sunt persoanele de care era interesat si le cerea politistilor sa il tina la curent cu toate detaliile - cat stau intr-un loc, cu cine se intalnesc, unde pleaca si de unde vin.

Citeste si:
Newsweek: Cum și-a ascuns primarul Mutu, PSD, șase apartamente
Newsweek: Cum și-a ascuns...

De asemenea, Nichita dispunea ca politistii locali sa acceseze inclusiv bazele de date ale institutiei pentru a verifica autoturismele si baza de date a evidentei populatiei, pentru a afla cat mai multe detalii in legatura cu proprietarii respectivelor autoturisme, cu care se intalneau persoanele despre care Nichita dorea sa le cunoasca tot anturajul.

Conform surselor citate, cand persoanele urmarite se aflau intr-o incapere, Nichita ii cerea lui Hliboceanu sa puna un politist sau sa stea el acolo pe toata durata in care persoana urmarita se afla in acel loc, iar acesta se conforma si ramanea acolo chiar si ore intregi.

Sursa foto: Mediafaxfoto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Citește și
Comisia Europeană admite că ”a subestimat” pericolul epidemic
Setari Cookie-uri