Presedintele Consiliului Judetean Iasi, Cristian Adomnitei, retinut pentru favorizarea faptuitorului si fals intelectual, va fi cercetat sub control judiciar, a decis, vineri noapte, Tribunalul Iasi, care a dispus aceeasi masura preventiva si pentru angajatele CJ Teodora Jinga si Carmen Irimescu.

Tribunalul Iasi a respins propunerea procurorilor DNA de arestare preventiva a liberalului Cristian Adomnitei si a decis cercetarea acestuia sub control judiciar.

Aceeasi masura a fost dispusa si pentru Cristina Teodora Jinga, director executiv al Directiei Proiecte si Dezvoltare Durabila din cadrul CJ, si Carmen Ingrid Irimescu, seful Serviciului Proiecte si Parteneriate din Directia Proiecte si Dezvoltare Durabila tot din CJ, dar si pentru Letitia Popa, administrator al Laser CO SRL, firma cu care Consiliul Judetean a incheiat un contract pentru tiparirea de materiale de promovare a judetului.

Cristina Teodora Jinga, Carmen Ingrid Irimescu, Letitia Elena Popa si Cristian Adomnitei au fost prezentati, vineri, Tribunalului Iasi, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Seful Consiliului Judetean Iasi, Cristian Adomnitei, a fost retinut, joi seara, de procurorii DNA, dupa aproximativ cinci ore de audieri, el fiind acuzat de favorizarea faptuitorului si fals intelectual, dupa ce le-ar fi ajutat pe Teodora Jinga si Carmen Irimescu, angajate ale CJ, sa acopere nereguli privind un contract pentru tiparirea de materiale de promovare a judetului.

Citeste si:
Presedintele CJ Iasi, "saltat" de DNA din trafic
Presedintele CJ Iasi,...

Cristina Teodora Jinga, director executiv al Directiei Proiecte si Dezvoltare Durabila din cadrul CJ, a fost de asemenea retinuta pentru abuz in serviciu, fals intelectual, in forma continuata, si instigare la fals intelectual, in forma continuata, iar Carmen Ingrid Irimescu, sef Serviciu Proiecte si Parteneriate din Directia Proiecte si Dezvoltare Durabila tot din CJ a fost retinuta pentru abuz in serviciu, fals intelectual, in forma continuata, si complicitate la fals intelectual.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Citește și
Autoritatea Electorală: Organizarea alegerilor la timp e sub semnul întrebării
Setari Cookie-uri